Osijek
OŠ “VLADIMIR BECIĆ”

Odobrena čak tri Erasmus+ projekta
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Osječka je Osnovna škola Vladimira Becića dobila lijepe vijesti iz Agencije za mobilnost. Naime, odobrena su im čak

tri Erasmus+ projekta Ključna aktivnost KA2 ukupne vrijednosti 70 tisuća eura.

- Iznimno smo sretni jer nam je u sljedeće dvije godine omogućeno stjecanje novih znanja i iskustava kroz digitalnu i nadamo se "živu" suradnju. Potrudit ćemo se ova namjenska sredstva potrošiti na najbolji mogući način kako bismo našim učenicima i djelatnicima omogućili nova iskustva učenja i poučavanja - ističe prof. Tatjana Kristek, ravnateljica škole.

Projekt "Digi Clasrooms" bavit će se podizanjem svijesti, podučavanjem i internalizacijom digitalizacije obrazovanja kroz osposobljavanje učitelja za stvaranje internetskih učionica i dodavanje roditelja i učenika na te platforme. Zemlje partneri u ovom projektu su Estonija, Sjeverna Makedonija, Belgija, Turska i Portugal, a koordinatorica projekta u našoj knjižničarka OŠ "Vladimir Becić" Anita Račman.

Drugi projekt naziva "Measure me up!" ima za cilj promovirati STEM područje. Učenici i učitelji bavit će se cijelim nizom zanimljivih aktivnosti kroz koje će istraživati stare i nove mjerne uređaje i mjerne jedinica te pitanjem važnosti mjerenja u svakodnevnom životu. Škole partneri su iz Španjolske, Turske, Rumunjske, Mađarske i Srbije, a koordinator učitelj geografije Marko Rajić.

Kroz treći projekt "Mindfulness and Wellbeing in European Schools" radit će se na poboljšanju dobrobiti učenika. Projekt je nastao iz eTwinning projekta "Happy European Schools" i ima za cilj osnažiti učenike i njihove roditelje te učitelje za primjenu različitih tehnika kojima se učenicima može pomoći kako se nositi s problemima koje donosi današnji ubrzani tempo života, a koji se svakako odražava i na školski život. Škole partneri su Malta, Irska, Estonija, Portugal i Italija, a koordinatorica ravnateljica Kristek.

Neke od projektnih aktivnosti već su započele te se u OŠ “Vladimir Becić” nadaju da će uskoro moći krenuti i na prve susrete uživo s njihovim partnerima. I. Alilović
U iduće dvije godine omogućeno stjecanje znanja i iskustava kroz digitalnu i, nadaju se, “živu” suradnju
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike