Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Parižani na Old Trafford stižu po “osvetu”, Lazio i Borussia traže prolazak
Objavljeno 2. prosinca, 2020.

Utakmicama u skupinama E-H večeras će se kompletirati 5. kolo Lige prvaka. U ovom dijelu ždrijeba polovica mjesta (4) za drugi krug već je popunjena jer je situacija, što se tiče prezimljavanja u ovom natjecanju, već riješena u skupinama E i G.

Najneizvjesnije je u skupini H, gdje još uvijek sva četiri kluba imaju izglede za osminom finala. U najboljoj je poziciji Manchester United (9 bodova), koji u derbiju večeri na Old Traffordu dočekuje PSG (6), dok Istanbul Basaksehir (3) ugošćuje RB Leipzig (6). "Crvenim vragovima" protiv Parižana dovoljan je i bod za prolazak, a gostima svaki rasplet odgađa odluku za posljednje kolo. Naravno, u njega bi ipak htjeli ući ne strahujući o raspletu druge utakmice, a želja im je i uzvratiti M. Unitedu za 1:2 poraz s Parka prinčeva. Oba su trenera pod pritiskom, domaćem Solskjæru mali predah donijele su četiri vezane pobjede (tri u Premier ligi), dok gostujući Tuchel sve teže podnosi kritike i osjeća da mu istječe vrijeme za osvajanje europske krune jer ionako se one u nacionalnim natjecanjima za bogati pariški klub više "ne broje".

- Što se prije kvalificiramo, to bolje. Želimo osvojiti skupinu i tako ćemo se postaviti. Izići ćemo u svom stilu, s napadačkim ambicijama, ali i vodeći računa da se protiv ovako vrhunske momčadi moramo odlično braniti. Cavani je spreman igrati, naravno da je poseban osjećaj za njega igrati protiv bivšeg kluba, čiji je najbolji strijelac u povijesti. No, poznavajući ga, to će mu samo dati dodatnu energiju. Veliki je profesionalac i bit će potpuno posvećen nastupu - ocijenio je Solskjær, koji bi sjajnog urugvajskog napadača u dogledno vrijeme mogao samo koristiti u europskim utakmicama jer mu zbog nespretne izjave s rasnom konotacijom u engleskom prvenstvu prijeti duža suspenzija.

U skupini F najbliže prolasku su Borussia Dortmund (9 bodova) i Lazio (8), a o raspletu tog dvoboja ovise i šanse Club Bruggea (4), koji dočekuje Zenit (1), za kojeg neće igrati kartonirani Dejan Lovren. I Borussia i Lazio uvod u međusobni susret odradili su domaćim porazima u nacionalnim prvenstvima, a najbolja "terapija" za to bilo bi im osiguravanje proljeća u Ligi prvaka.

- Izgubili smo u prvom kolu kod Lazija 3:1, no od tada smo napravili puno toga da to ispravimo. Sada smo prvi na tablici i želimo osigurati da tu i ostanemo. Lazio je opasna momčad, no naš je cilj proći u sljedeću rundu. Moramo se pobrinuti ne raditi jeftine pogreške, jer se ne želimo dovesti u situaciju da si time stvorimo pritisak. Želimo igrati nogomet - poručio je trener dortmundskog kluba Favre, koji ne može računati na Meuniera, dok su Guerreiro i Can upitni.

Današnji parovi 5. kola Lige prvaka: Krasnodar - Rennes, Sevilla - Chelsea (skupina E), Borussia (D) - Lazio, Club Brugge - Zenit (skupina F), Juventus - Dynamo (K), Ferencvaros - Barcelona (skupina G), Istanbul Basaksehir - RB Leipzig, Manchester United - PSG (skupina H). G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike