Regija
ULJEPŠAT ĆE BLAGDANE DJECI U DOMU

U 2.a razredu zrnca dobrote skupljaju se i dijele
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
NAŠICE - I ove školske godine, drugu godinu zaredom, Osnovna škola kralja Tomislava Našice i učenici 2.a razreda s učiteljicom Jasminom Vidaković uključili su se u eTwinning projekt "Na putu dobrote", koji je osmislila učiteljica Sandra Vuk iz Osnovne škole Sveta Nedelja.

- Projekt smo počeli prije dva tjedna skupljajući zrnca dobrote. Učenici u svoje knjižice bilježe svaki dan jedno zrnce dobrote koje mora biti ovjereno potpisom. Za to dobiju dnevnu nagradu (zvjezdicu). Skupljajući zrnca dobrote, izrađujemo i frizure dobrote koje poprimaju izgled ovisno o dobrim djelima. Imamo i tjedno praćenje kada učenici dobiju odgovarajući tjedni bedž - navodi učiteljica Vidaković.

Taj su projekt povezali i s projektom "Memento prijateljstva 7" (također eTwinning projekt) i pod nazivom mjesečne teme "Dobrota u nama i oko nas" organizirali humanitarnu akciju za djecu bez roditeljske skrbi u Domu u Nazorovoj u Zagrebu. Učeći o volontiranju i koracima poduzetništva, djeca su donijela svoje igračke, izrađivala narukvice, čestitke i za njih prikupila dobrovoljni prilog.

- Usporedno prikupljamo i novu odjeću za djecu od 0 do 7 godina te higijenske proizvode. Možemo reći da smo nemalo iznenađeni uspješnošću akcije u samo nekoliko dana. Zahvaljujem roditeljima djece koji su nas podržali i pomogli u ovoj akciji - rekla je učiteljica i nadodala kako se 2.a razred raduje što će paketima i bonovima uljepšati blagdanske dane djeci u domu. M.K.S.
Za male i velike: dobrota se cijeni
Cilj je projekta promoviranje dobrote tijekom prosinca nizom aktivnosti preko kojih će učenici uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe, vidjeti što mogu promijeniti i podijeliti. Kako navodi učiteljica Jasmina Vidaković, projekt u blagdanskim danima potiče kod učenika i odraslih potrebu dijeljenja dobrih trenutaka. Učenici nastavljaju prikupljati zrnca dobrote do 23. prosinca s nadom “da će se svako zrno primiti i izrasti u trajnu naviku pomaganja i dijeljenja dobrih dijela”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike