Novosti
RANJIVI

Reintegracija nakon zatvora
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Na online konferenciji za medije Sveučilište Sjever predstavilo je svoj novi samostalni projekt “eRadio za drugu šansu”, kojeg sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je razvijati inkluzivne potencijale medija kroz osnaživanje kapaciteta novinara i povećanjem kvalitete sadržaja, prije svega na studentskom internetskom Radiju Pressedan, koji djeluje u sklopu Sveučilišta Sjever, a sadržaj kreiraju studenti Odjela za komunikologiju medija i novinarstva radi povećanja vidljivosti ranjivih skupina. Naglasak u projektu je povećanje vidljivosti skupine povratnica i povratnika s odsluženja zatvorske kazne te njihove lakše reintegracije u društvo i početak novog života. Riječ je o skupini koja je definirana među 42 ranjive skupine ljudi, a o čijim se potrebama i problemima vrlo malo zna u javnosti, a o njima vladaju golemi stereotipi.

“Osim što ovim projektom kroz 70 planiranih radijskih emisija želimo povećati vidljivost skupine o kojoj se u javnosti i njihovim problemima vrlo malo zna, želimo postići veću inkluziju i pridonijeti povećanju jednakih mogućnosti za njih, prije svega na tržištu rada”, rekla je doc.dr.sc. Željka Bagarić, voditeljica projekta i profesorica na Sveučilištu Sjever, koja je na konferenciji za novinare otkrila i preliminarne rezultate istraživanja o stavovima i percepciji javnosti o reintegraciji povratnica i povratnika s izdržavanja kazne zatvora u zajednicu. Profesorica Bagarić otkrila je zanimljiv podatak kako u ovom trenutku više ljudi odrađuje kaznu u probacijskom sustavu, odnosno kroz neki od oblika društveno-korisnog rada, nego što je trenutačno osoba koje odrađuju zatvorsku kaznu.

Uime Sveučilišta Sjever i rektora prof.dr.sc. Marina Milkovića projekt su još predstavili i prof. dr. sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju te izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnica Odjela za komunikologiju medija i novinarstvo.

K.Lacković
Možda ste propustili...

BEZ “ŠETANJA” I BIROKRATSKIH PROBLEMA

Počeli prvi online upisi u prvi razred osnovne škole

VELIKI ODAZIV GRAĐANA NA PONUDU DRŽAVE

Uplate za trezorce 929 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVJEDOČENJE DRŽAVNOG TAJNIKA

Pavić: Karolina Vidović Krištvo nudila mi je 100.000 eura mita

2

ZBOG PROMJENA ORGANOLEPTIČKIH SVOJSTAVA OKUSA I MIRISA

S tržišta povučena voda Donat Mg

3

OKUPLJANJE NA LJEVICI ZASAD BEZ PERSPEKTIVE

Vidović ima slabu bazu,
a Grbina za premijera
ne želi ni 70 % SDP-ovaca