Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na bolničkom liječenju 229 oboljelih od COVID-19, sedam osoba preminulo
Objavljeno 30. studenog, 2020.

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata testirano je ukupno 363 uzorka. Od tog broja na područje Osječko-baranjske županije odnosi se 275 uzoraka među njima je 97 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (45), a slijede područja gradova/općina Valpovo (10), Bizovac (8), Belišće i Čepin (po 6), Bilje (4), Darda (3), Đakovo i Erdut (po 2), a po jedna osoba je s područja općina/gradova Antunovac, Beli Manastir, Čeminac, Đurđenovac, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna i Vuka.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 229 osobe oboljele od COVID-19, i to 190 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 38 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek preminulo je sedam osoba koje su oboljele od COVID-19, i to pet muških osoba (iz Osijeka rođen 1936. godine, iz Jelisavca rođen 1931. godine, iz Gata rođen 1978. godine, iz Donjeg Miholjca rođen 1947. godine i iz Vuke rođen 1952. godine) i dvije ženske osobe (iz Osijeka rođena 1938. godine i iz Belog Manastira rođena 1944. godine).

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.183 osobe.

Policija je provela 12 provjera osoba u samoizolaciji, i to 11 samoinicijativnih provjera kada je sve zatekla na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere dojave građanina iz Belog Manastira utvrđeno je kršenje te mjere. Policija je obavila i 192 nadzora objekata (164 samostalno i 28 s djelatnicima inspektorata), no nije utvrdila kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda (27.-29. studenoga 2020. godine) obavili su 334 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to najviše u prodavaonicama i trgovinama (243), a ostalo u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, noćnim klubovima, benzinskim crpkama i drugim objektima. U 45 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Nakon danas održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Ivan Hampovčan rekao je da je od početka epidemije u ožujku do danas na području Osječko-baranjske županije na koronavirus ukupno pozitivno 8.633 osoba, a do sada je izliječeno 6.774 osoba. Preminulo je 175 osoba, što znači da je trenutno 1.684 osoba aktivno pozitivno na koronavirus.

- Na respiratoru u KBC-u Osijek sada se nalazi 38 pacijenata, no tijekom vikenda bilo je u jednom trenutku čak 47 pacijenata. Trenutno imamo izdvojeno 237 kreveta za liječenje COVID-a i 110 kreveta za izolaciju sumnjivih pacijenata, pa je popunjenost kapaciteta KBC-a za COVID i na respiratoru 80 posto. Između ostalih aktivnosti te u nadi da to neće biti potrebno, u tijeku su i pripreme za eventualno korištenje dvorane Gradski vrt za smještaj oboljelih od COVID-a. Potrebna oprema je naručena, dio je već smješten u skladište, a predstavnici Stožera sutra će u Zagrebu vidjeli kako organizacijski funkcionira smještaj oboljelih u dvoranu - rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. sc. Željko Zubčić.T.P.

Možda ste propustili...

GEOLOŠKE PROMJENE NA PODRUČJU POGOĐENOM POTRESOM

Pojavilo se više od 50 vrtača

VLADA DOPUSTILA PRODAJU HRVATSKIM AUTOCESTAMA

Dravski pijesak prodan za gradnju ceste kroz Baranju

24 NOVE POZITIVNE OSOBE U VSŽ

U Vinkovcima 10 novooboljelih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana