Sport
BIJELO-PLAVI NEPOBJEDIVI

Osijek preuzeo vrh! Bočkaj bombom donio bod
Objavljeno 29. studenog, 2020.
Rijeka i Osijek odigrali su sjajnu utakmicu, bio je to doista pravi derbi HNL-a

Nogometaši Osijeka nastavili su niz uspješnih rezultata i preuzeli prvo mjesto na tablici Prve HNL. Bijelo-plavi su trenutačno bod ispred Dinama, ali imaju i dvije utakmice više, no lijepo je pogledati tablicu i vidjeti kako momčad Nenada Bjelice sve gleda s vrha.


Osijek je na Rujevici, u sjajnoj utakmici i pravom derbiju 13. prvoligaškog kola, osvojio bod protiv Rijeke i to zahvaljujući eurogolu Petra Bočkaja, koji je u maniri pravog majstora iz daljine pogodio za konačnih 1:1.

Rijeka izmučena koronom i izmorena europskim obvezama pokazala se u sjajnom izdanju, čak i kada je ostala s igračem manje, a nakon što je uhvatio radnu temperaturu odličan je bio i Osijek, pa susret na Rujevici zaslužuje najviše ocjene. Bilo je tu svega - isključenja, dinamike, trke, kvalitete, pogodaka... U 90 i nešto minuta utakmice moglo se uživati u pravoj nogometnoj predstavi, samo je šteta što nije bilo navijača na tribinama.

Samozatajni gosti


Osijek nije dobro ušao u susret, do isključenja Pavičića bio je nekako bezidejan, ali nakon što je ostao s igračem više u polju, bila je to druga priča. Osječani su se razigrali i pokazali zašto su trenutačno na samom vrhu tablice.

Domaćin se od prve minute pokušao nametnuti posjedom i inicijativom, samo se težilo kako doći pred Ivušića. U tome je puno pomogao raspoloženi Tomečak, koji je dobro spojio obje faze igre, često se ubacivao prema naprijed i već u 6. minuti pripremio Kulenoviću ubačaj, koji on nije uspio glavom skrenuti prema golu. U 12. minuti Riječani su opet zaprijetili, ali Kulenović nije bio spreman na jedan ubačaj Štefulja, koji je preletio cijelu obranu Osijeka, i nakon samo nekoliko minuta Kulenović je prenio glavom na drugu vratnicu Halilovićev ubačaj iz kuta, ali Andrijašević nije uspio dobro zahvatiti loptu.


Osijek se pokušavao stabilizirati, prijetio iz daljine ili nakon prekida, ali obrana na čelu s Galovićem dobro je kontrolirala manje-više sve situacije, pa ni visoki pritisak gostiju nije urodio plodom. Osijek je u prvom dijelu imao najizgledniju priliku u 34. minuti, obrana domaćina se nije najbolje snašla, no sve je spasio Nevistić, koji je bio brži na lopti od Bohara. No najbolja prilika prvog poluvremena pripala je Rijeci nakon jedne polukontre u kojoj su u glavnim ulogama bili Štefulj i Kulenović. U 39. minuti Štefulj je odigrao za Kulenovića na desnu stranu, on vratio loptu u sredinu, a lijevi branič "bijelih" glavom zamalo pucao pokraj gola.

U prvih 45 minuta Rijeka je bila okomitija, jača u duelu, dinamičnija i brža, imala je više šansi, ali Bjeličin United se uspio obraniti i na odmor otišao s 0:0.

Majstor Pero


Trener Osijeka Nenad Bjelica vidio je da njegova momčad nije dovoljno opasna, pa je na poluvremenu uvođenjem Lope i Lončara prešao na sustav s trojicom igrača u zadnjoj liniji, Mierezu u vrhu napada je dodao Bohara, ali gosti nisu zaprijetili sve dok Pavičić u 60. minuti nije neoprezno uklizao gostujućem igraču i dobio drugi žuti karton. Prethodno je mirisalo na pogodak Rijeke, Ivušić je najprije dobro obranio volej Štefulja, onda je Andrijašević poslao preko gola ubačaj Tomečaka, pa je nekadašnji pionir Rijeke sjajno obranio i zicer Muriću, dok je na drugoj strani jedina opasna situacija došla u 58. minuti kada se Jurčeviću dva puta odbila lopta, ali je Nevistić u obje situacije bio dobro postavljen.

Ipak, Rijeka je i s deset igrača pronašla način da bude opasna, jedan ubačaj Smolčića s poludistance na vrhu kaznenog prostora primio je Andrijašević pa ljevicom pogodio bliži Ivušićev kut - 1:0. Rijeka je naplatila vodstvo, ali trenutak genijalnosti Petra Bočkaja skrojio je podjelu bodova. U 83. minuti Lepinjica je visoko izgubio loptu pa se nije stigao vratiti u zonu u kojoj ordinira Bočkaj, čiji je udarac s dvadesetak metara iskosa s desne strane završio u desnom gornjem kutu nemoćnog Nevistića - 1:1. Pero voli igrati na Rujevici, Riječanima je kroz prvenstvo i kup na tom stadionu zabio čak pet golova, od kojih je većina, poput ovog nedjeljnog, bila prava - golčina.
Imale su do kraja obje momčadi situacije za pobjedu, Rijeka tek što je krenula s centra nakon 1:1 preko Andrijaševića, koji je u padu pucao pored gola, a Osijek preko Kleinheislera koji je tukao s distance, ali rezultat se nije mijenjao. R. I.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

RIJEKA - Stadion Rujevica. Igralo se bez gledatelja na tribinama. Sudac: Fran Jović (Zagreb) 5,5. Strijelci: 1:0 Andrijašević (64), 1:1 Bočkaj (83). Žuti kartoni: Vuković, Igor Silva, Pierez (Osijek), Pavičić (Rijeka). Crveni karton: Pavičić (Rijeka).

IGRAČ UTAKMICE: PETAR BOČKAJ (OSIJEK)

RIJEKA 1 (0)

Nevistić 6,5, Velkovski 6, Galović 6,5, Smolčić 6, Tomečak 6,5, Pavičić 5,5, Čerin 6 (od 44. Murić 6), Halilović 6,5, Štefulj 6, Andrijašević 7, Kulenović 6 (od 77. Lepinjica)

OSIJEK 1 (0)

Ivušić 7, Igor Silva 6,5, Škorić 6, Majstorović 5,5 (od 71. Bočkaj 7), Jurčević 6,5, Vuković 6 (od 77. Kleinheisler -), Ndockyt 5,5 (od 46. Lončar 5,5), Žaper 6, Pilj       5,5 (od 46. Lopa 6), Bohar 5,5 (od 71. Erceg -), Mierez 6,5
1:0
Smolčić je ubacio s velike udaljenosti, obrana Osijeka nije dobro reagirala, a Franko Andrijašević je primio loptu i lijepo poentirao
1:1
Bila je to golčina specijalista za golčine. Pero Bočkaj je iskosa s desne strane, 25 metara od gola, raspalio po lopti koja je neobranjivo ušla u mrežu uz samu stativu
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike