Sport
UVJERLJIVA POBJEDA CIBALIJE

Vinkovčani razmontirali momčad iz samog vrha Druge lige
Objavljeno 28. studenog, 2020.
Cibalia - Hrvatski dragovoljac 6:0! Rezultat djeluje nestvarno. Vinkovčani su naime dočekali momčad sa samog vrha drugoligaške ljestvice, koja je 15. kolo dočekala na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i vodeća druga momčad Osijeka, nakon dva uzastopna poraza i tri utakmice bez pobjede. Međutim, Cibalia je prikazala najbolju igru ove sezone, premda je tijekom jeseni bilo dobrih partija. Često ih je i rezultat zaobišao pa se može reći kako su protiv najboljih drugoligaških momčadi, koje pretendiraju i za ulazak u Prvu ligu, pokazali kako vrijede puno više od trenutne pozicije. Čak i više od pozicije na kojoj će zaključiti 15. kolo nakon uvjerljive pobjede.

Cibalia je povela u 20. minuti. Rene Šarić se odlično snašao na pet-pest metara te prvi puta svladao Zvonimira Šubarića, inače vratara ponikao u redovima Cibalije. Treba reći kako je trener Cibalije Petar Tomić imao problema s vratarskom pozicijom. Nakon što se ozlijedio povratnik Antolović, u prošlom je kolu crveni karton dobio Đaković, pa je na vrata protiv Hrvatskog dragovoljca morao Karlo Slukić. Njegova mreža, za razliku od drugog Vinkovčanina na suprotnim vratima, ostala je netaknuta, no nekog većeg posla ni nije imao. Do odmora su Vinkovčani povećali prednost. Nakon loše reakcije obrane Hrvatskog dragovoljca iskusni Ivan Baraban topovskim udarcem pogodio je mrežu.

U nastavku gledatelji putem HNTV-a, ali i desetak Ultrasa koji s distance izvan kruga stadiona svaku domaću utakmicu Cibalije ipak je pogledaju uživo, a čak daju i glasnu potporu, gledali su još efikasniju i bolju Cibaliju. Već u 49. minuti Šarić je postigao svoj drugi pogodak, a u 69. minuti Filip Jazvić, koji je odigrao odličnu utakmicu, premda pohvale za igru zaslužuju svi igrači Cibalije, sjajnim je udarcem nakon povratne lopte Barabana, s ruba kaznenog prostora povećao vodstvo domaćih na 4:0. Momčad iz Sigeta, čini se da je tada već dignula ruke, no nisu uspjeli izbjeći još dva pogotka.

"Petarda" je pukla u 71. minuti kada je Oršolić iz neposredne blizine vrata glavom pospremio loptu u mrežu - 5:0. Kako gosti iz Zagreba su djelovali toliko dezorijentirano najbolje svjedoči posljednji pogodak, u trenucima kada je osječki sudac Andrej Burilo već spremao zviždaljku kako bi odsvirao kraj. Nakon odlične lopte Išasegija, Išasegija mladi Križanović je istrčao kontru, htio poslužiti Galića, no u želji za intervencijom Ereiz je skrenuo loptu koja je prevarila u ovoj situaciji potpuno nemoćnog Šubarića koji je tako po šesti puta vadio loptu iz mreže. Susret u Vinkovcima odlična je najava za sljedeće kolo i gostovanje Cibalije u Gradskom vrtu kod Osijeka II, još jedne momčadi iz samog vrha ljestvice.

Krešimir Lacković

CIBALIA  6 (2)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC  0

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Bez gledatelja. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: 1:0 Šarić (20.), 2:0 Baraban (41.), 3:0 Šarić (49.), 4:0 Jazvić (69.), 5:0 Oršolić (71.) 6:0 Ereiz (90.+2 autogol). Žuti kartoni: Oršolić (Cibalia), Horvat (Hrvatski dragovoljac)

CIBALIA: Slukić, Išasegi, Oršolić, Ciprić, Jazvić (od 75. Galić), Jajalo (od 65. Diyoke), Perić-Komšić (od 84.Stanić), Šarić, Karabatić (od 84. Križanović), Baltić i Baraban (od 75. Nikolić).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Vuco, Ernst (od 46. Zoungrana), Glibo, Rubić, Stjepanović (od 62. Ilić), Amoateng (od 46. Viduka), Oreč (od 70. Ereiz), Pasariček, Caliz (od 62. Horvat) i Tipurić.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku