Osijek
SLAB ODZIV NA PROSVJED PROTIV STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Na Trgu Ante Starčevića prosvjedovalo 30-ak Osječana
Objavljeno 28. studenog, 2020.

Oko 30 sugrađana okupilo se na Trgu Ante Starčevića u subotu u podne, prosvjedujući protiv Stožera civilne zaštite, a u organizaciji Inicijative Prava i slobode. Prosvjed su organizirali putem društvenih mreža, pozivajući se na zaštitu „slobodnog kretanja, slobodnog odlučivanja i slobodnog disanja”. Okupljeni Osječani zadržali su se ondje neko vrijeme prosvjedujući protiv aktualnih mjera Stožera, a cijeli događaj zbio se pod budnim okom policije, budući da nove mjere propisuju okupljanje do 25 osoba.  Iz osječko-baranjske policije izvijestili su da skup nije bio prijavljen te da se provjerava je li bilo prekršaja temeljem odredbi Zakona o javnim okupljanjima

Agronom Zorislav Petrijevčanin na skupu je rekao kako su u epidemiji koronavirusa prisutne manipulacije, jer se, kako tvrdi, neke znanstvenike koji govore protiv cjepiva testiranja automatski cenzurira, "a što provode oni koji profitiraju od epidemije".

Ustvrdio je kako je najveći profiter ove situacije Međunarodni monetarni fond (MMF), sa svojim bankarskim sustavom, koji će zarađivati od sustava ovrha nad ljudima, koji više ne budu mogli raditi i zarađivati, te im plijeniti imovinu i tjerati ih u stečaj.

"Od kada je Bill Gates napustio Microsoft i otišao u farmaceutsku industriju pojavile su se svinjska i ptičja gripa, to je previše slučajnosti da bi bilo slučajno. Ako ljudi budu malo istraživali otkrit će da je to jedan smišljeni program i da se radi o financijskim efektima", izjavio je novinarima Petrijevčanin.

.Podsjetimo, Inicijativa je pozvala na istovjetan prosvjed građane i u svim drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj. Međutim, kako doznajemo, nije zabilježen velik interes.

Ma. M./Hina

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike