Sport
BSK U NEDJELJU DOČEKUJE BIVŠEG PRVOLIGAŠA IZ ZAPREŠIĆA

Ponoviti čakovečko izdanje
Objavljeno 28. studenog, 2020.
Početak susreta na igralištu u Bijelom Brdu predviđen je za 13.30

Nakon šest u nizu gostujućih remija nogometaši bjelobrdskog drugoligaša pretprošloga su petka, u najboljoj ovozenskoj igri, uzeli bodove visokokotirajućem Međimurju (2:5), kojem je to tekuće jeseni bio prvi domaći poraz, nakon što je kompletan plijen uglavnom ostajao u čakovečkom centru. Na novoizgrađenom u Bijelom Brdu istodobno se u samo četiri navrata kotrljala drugoligaška bubamara, a sutra će se, od 13.30, prvi put kotrljati između "žuto-plavih" i bivšeg prvoligaša iz Zaprešića, koje je službeni put opetovano sastavio nakon nedavnog u Kupu Hrvatske, kada su se gosti provukli iako su tada bili dva natjecateljska razreda iznad tada trećeligaškog BSK-a. U međuvremenu se umjetna trava na krajnjem istoku Hrvatske odmorila, jer je prošlo više od mjesec dana kako je njome trčao drugi sastav Osijeka, s kojim su "žuto-plavi" odigrali bez pogodaka. Sličan ishod (1:1) potom ponovivši s tadašnjim liderom Hrvatskim dragovoljcem, a, uoči dočekivanja uglednog protivnika iz Zaprešića, u Čakovcu su imali prošlotjednu rapsodiju. Istodobno je Inter uzeo bodove drugoj momčadi Dinama, ali ih i tijekom tjedna ostavio u Opatiji te u redoslijedu ostao na pristojnijoj udaljenosti od štićenika trenera Tomislava Steinbrücknera, koji će na raspolaganju imati širi fond igrača nego prije osam dana. Tada je imao pravoga Luku Muženjaka, koji je najavio sutrašnji susret 15. kola, za koji Bjelobrđane neće trebati dodatno motivirati:

- Osobno, a vjerujem i suigrači, u svakom susretu pronalazim motiv jer mi sportaši jednostavno se volimo nadmetati i pobjeđivati. Na krilima prethodnog punog uspjeha, kao posljedica dojmljivog izdanja, te uz posjedujuću kvalitetu i povećani motiv imenom protivnika, optimist sam uoči toga susreta, za koji ćemo imati i više igrača na raspolaganju. Svi kojima trener pruži priliku dat će, vjerujem, svoj maksimum, a kada to bude tako, tada je svaki protivnik u konkurenciji pobjediv. Tražit ćemo ju protiv Zaprešićana, čija se momčad diže nakon krize, ali očekujem da to nastavi nakon gostovanja u Bijelom Brdu jer će tu ostati bodovi - optimist je taj kreator BSK-ove igre s internacionalnim iskustvom koji će zauzeti mjesto u početnoj postavi, koja će se Zaprešićanima suprostaviti u fomaciji 4-2-3-1: Đilas - Periša, Gavrić, Dalić, L. Mihaljević - Gbane, Mišić - Čikvar, Muženjak, Alvarez - Dabro. D.L.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Parovi 15. kola:
Cibalia i Hrvatski dragovoljac igraju danas (subota) u 12.55, a susreti Solin - Junak i Opatija - Croatia od 13.30, kada će početi i sutrašnje utakmice: BSK - Inter Zaprešić, Dinamo II - Kustošija i Hajduk II - Međimurje. U ponedjeljak u isto vrijeme (13.30) sastaju se Rudeš i Osijek II. Odgođeni su susreti Sesvete - Dugopolje i Dubrava Tim kabel - Orijent 1919.
Najčitanije iz rubrike