Novosti
TESTIRANJE U MEGGLEU NA COVID-19

Do kraja godine bit će još jedno testiranje
Objavljeno 28. studenog, 2020.
Iako su u osječkom Meggleu s brzim antigenskim testiranjem na SARS-CoV-2 svojih zaposlenika planirali završiti u dva dana, ono se zbog iznimno velikog odaziva produžilo na cijeli radni tjedan. Rezultati su pokazali da nema nikakvih iznenađenja, odnosno da nema nikakve potrebe za preslagivanjem unutar proizvodnog pogona.


To je za Glas Slavonije potvrdio i Marjan Vučak, predsjednik Uprave Megglea Hrvatska, napomenuvši kako je testiranje prošlo u najboljem redu.


- Naši zaposlenici prihvatili su prijedlog Uprave i dobrovoljno pristupili testiranju. Radi se o preventivnom i besplatnom testiranju na COVID-19 koji smo proveli isključivo s ciljem zaštite zdravlja naših radnika. Riječ je, naravno, o onim radnicima koji su nužni za nesmetano odvijanje proizvodnje, a to znači iz pogona, laboratorija, skladišta, održavanja i svim onim zaposlenicima koji ne mogu raditi od kuće – kazao je Vučak.


Još krajem prošlog tjedna Uprava je s Radničkim vijećem dogovorila testiranje zaposlenika, a njegova je provedba počela u ponedjeljak. Za to je angažiran posebni liječnički tim, a cijeli je postupak proveden u specijalno pripremljenoj prostoriji upravne zgrade unutar osječke mljekare. Budući da je bilo predviđeno da zaposlenici dobrovoljno odaberu žele li ići na brzo antigensko testiranje, u prvi se mah vjerovalo kako će sve biti završeno u dva dana, no odaziv je bio doista velik, zbog čega je cijeli postupak i produžen na pet dana. Voditelji odjela su radnicima koji su pristali na testiranje podijelili uputnice, koje su oni prvo potpisali te ih potom proslijedili liječničkom timu.


- Epidemiološka situacija u našem okruženju u posljednje je vrijeme bila sve ozbiljnija i sa svakim smo se danom susretali sa sve većim brojem oboljelih u Osijeku i okolici, zbog čega smo se odlučili na ovakav korak. Očekivali smo da je stanje dobro, što su na kraju rezultati testiranja i pokazali. Nadamo se da će tako biti i ubuduće, a do kraja godine planiramo ponoviti testiranje, kako bismo dobili pravu sliku epidemiološkog stanja naših zaposlenika - najavio je Vučak.


Neslužbeno smo doznali da je u cijelom Odjelu proizvodnje bio samo jedan pozitivan nalaz, a riječ je o osobi koja je zbog pojave simptoma bolesti, prema preporuci osobnog liječnika, već neko vrijeme bila u samoizolaciji.
Druge osječke tvrtke koje također ne mogu zaustaviti proizvodnju, odnosno provesti rad od kuće, kao što su Saponia, Kandit i Karolina, za sada se ne planiraju povesti primjerom osječke Tvornice mlijeka, nego pronalaze druge načine zaštite zaposlenika. Uglavnom je to strogo pridržavanje epidemioloških mjera na radnom mjestu te fleksibilniji pristup u slučajevima potrebe za samoizolacijom. I te tvrtke svojim su djelatnicima spremne pokriti troškove testiranja ako to bude potrebno.T.P.
U Meggleu se dobrovoljno na COVID-19 testiralo stotinjak zaposlenika, nužnih za rad tvornice
Možda ste propustili...

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %

POPLAVE, POŽARI, SUŠA, TOPLINSKI VALOVI...

Klimatska kriza raste: Europu su zahvatili vremenski ekstremi

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore