Regija
NAJVEĆI PROJEKT U POVIJESTI PITOMAČE

Rade aglomeraciju, priključci besplatni
Objavljeno 27. studenog, 2020.
PITOMAČA - U veljači ove godine počeo je projekt "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača", vrijedan više od 262 milijuna kuna. Veći dio, točnije 71 posto prihvatljivih troškova, odnosno 149 milijuna kuna, osiguran je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Preostalih 60 milijuna kuna osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode i Općina Pitomača. Kako je postupak javne nabave za gradnju kanalizacijske mreže na području općine Pitomača završio, u kolovozu je potpisan ugovor sa zajednicom ponuditelja: tvrtkom Brana iz Virovitice, i tvrtkom Bistra iz Đurđevca.

- Iznimno sam ponosan na najveći projekt u povijesti općine Pitomača. Zahvaljujem apsolutno svima koji su pridonijeli da ovaj projekt završi u Pitomači i da se krene s aglomeracijom, koja je zasigurno i jedan od najvećih projekata na području Virovitičko-podravske županije - rekao je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

Ovih je dana izvođačima radova i službeno odobren pristup gradilištu. Odmah su dovezli materijal, kanalizacijske cijevi i šahtove koji će ugrađivati tijekom izvođenja radova. Radovi će početi u naselju Otrovanec, a zatim i u svim već spomenutim naseljima. Pitomačka tvrtka Vodakom 12. studenoga poslala je obavijest mještanima naselja Otrovanec da su kroz projekt osigurani priključci na vodoopskrbu i odvodnju. Za krajnjeg korisnika direktni trošak izvedbe priključka na vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu ide na teret navedenog projekta te su korisnici samim time oslobođeni bilo kakvih troškova iskopa, kao i materijala za priključak.

- U Otrovancu je predviđena gradnja nekih 4,5 kilometra gravitacijskog cjevovoda i gradnja jedne nove crpne stanice. Radovi su počeli, predviđeni završetak za cjelokupni projekt je 35 mjeseci, a rok teče od 1. listopada - rekao je direktor tvrtke Vodakom Pitomača Antonio Vidović. Priključak na sustav javne odvodnje (kanalizacije) bit će izveden do regulacijske linije (međe), odnosno bit će smješten na javnoj površini ispred svakog objekta na koji će se korisnici priključiti nakon završetka radova i ishođenja uporabne dozvole. Iz Vodakoma mole mještane Otrovanca da im podnesu zahtjev za priključak na sustav odvodnje i vodoopskrbe kako bi ih mogli evidentirati te nakon toga dati nalog izvođaču za izvođenje radova, a ujedno je to i zakonska obveza. V.G.
Radovi počinju u naselju Otrovanec, gdje će biti sagrađeno 4,5 km gravitacijskog cjevovoda i crpna stanica
262

milijuna kuna vrijedan je projekt odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike