Regija
ZAJEDNIČKI PROTIV KORONAVIRUSA

Grad je osigurao 20 tisuća kuna za zaštitna sredstva za 250 slatinskih obrtnika
Objavljeno 28. studenog, 2020.

SLATINA - Premda su hrvatska Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite donijeli odluku o pooštrenim epidemiološkim mjerama, Grad Slatina osigurao je 20.000 kuna za nabavu dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme za oko 250 obrtnika koji će nakon ublažavanja mjera izravno raditi sa strankama, kupcima, odnosno za one koji budu imali veću komunikaciju sa širom populacijom. Nabavu je organiziralo Udruženje obrtnika u suradnji sa Stožerom civilne zaštite grada Slatine.

Dogovoreno je to na sastanku gradonačelnika Denisa Ostrošića i pročelnika Marina Kokorića i Krunoslava Šaraboka, te predsjednika Udruženja obrtnika Zlatka Šomođija i predsjednika Ceha ugostitelja Gorana Ivezića. Ova donacija predstavlja ublažavanje posljedica koje su zbog situacije s koronavirusom zadesile obrtnike na slatinskom području.

Zaključeno je da će nabava dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme biti najbolji način da se pomogne većem broju obrtnika i da će to izravno utjecati na njih da se još više pridržavaju propisanih mjera, ali i na građane da redovito nose maske i dezinficiraju ruke, što bi dalo najbolje rezultate u borbi s ovom epidemijom koja poprima sve veći zamah.

– Financijski je ovaj projekt dosta vrijedan, te ovim putem želim zahvaliti Gradu Slatini što nam je u ovim teškim vremenima omogućio da osiguramo još veću zaštitu za naše obrtnike. Ovo smo odradili ciljano na ovaj način da se pomogne što većem broju obrtnika kojima ćemo prilikom predaje zaštitne opreme ujedno uputiti apel da se svi zajedno što više štitimo i ostanemo odgovorni kako bismo ostali u "radnom stanju", odnosno da zbog zaraze koronavirusom ne moramo zatvarati svoje obrte, što nije dobro ni za nas kao ni za korisnike naših usluga – rekao je predsjednik slatinskog Udruženja obrtnika Zlatko Šomođi.

Prema riječima gradonačelnika Ostrošića, smisao je ove donacije bar malo olakšati tešku situaciju za obrtnike, odnosno da ne moraju imati još i dodatni trošak zbog epidemioloških mjera.

– Samo dezinfekcija ruku i nošenje maske ne znače puno bez odgovornog ponašanja naših građana, stoga ih još jednom ovim putem molim da se pridržavaju svih uputa i mjera Stožera – rekao je slatinski dogradonačelnik i načelnik Stožera CZ-A grada Slatine Bojan Plantak, koji je ovom prilikom istaknuo iznimnu suradnju Stožera s Gradom i gradonačelnikom. P. Žarković

Zaštitna oprema namijenjena je obrtnicima koji će nakon ublažavanja mjera izravno raditi sa strankama
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike