Kultura
INSTITUT ZA ZBORSKU GLAZBU POLIFONIJA NA INTERNATIONAL CHOIR CHAMPIONSHIP LEGEARTIS

Osječani višestruko nagrađeni u Tuzli
Objavljeno 27. studenog, 2020.
Osječki Institut za zborsku glazbu Polifonija, u sklopu kojeg djeluju Vokalni ansambl Brevis i dječji zbor Osječki zumbići, protekloga je vikenda ostvario sjajne rezultate i višestruko je nagrađen na International Choir Championship LegeArtis Tuzla 2020. Zborovi su Polifonije u prvom danu natjecanja nastupili u dvije kategorije, nakon čega su oba zbora odabrana za završnicu, koja je održana u subotu.


Vokalni ansambl Brevis, pod vodstvom dirigentice, dr. sc. Antoanete Radočaj-Jerković osvojio je prvu nagradu u kategoriji ženskih i muških zborova, u kojoj je ujedno i pobijedio. Osim toga, ansamblu je dodijeljena i posebna nagrada žirija za najbolju izvedbu skladbe iz razdoblja romantizma te druga nagrada u ukupnom poretku svih zborova koji su sudjelovali na natjecanju.


Dječji zbor Osječki zumbići u najmlađoj je natjecateljskoj kategoriji osvojio prvu nagradu te je ujedno i pobjednik kategorije dječjih zborova. Zbor je nastupio pod vodstvom dirigentice Majde Milinović i uz klavirsku pratnju Martine Proleta.
S obzirom na epidemiološku situaciju, peto je natjecanje LegeArtis održano online - pozvani su natjecatelji slali snimke svojih izvedbi, a te je nastupe ocijenio stručni žiri. Finale natjecanja i završnu svečanost dodjela nagrada bilo je moguće pratiti uz izravan prijenos iz Bosanskog kulturnog centra TK. Unatoč vrlo izazovnoj godini, zborovi su Polifonije još jednom ostvarili izvrstan rezultat na međunarodnoj zborskoj sceni te potvrdili svoju izvrsnost, o čemu svjedoče četiri novosvojene nagrade. N.Vek.
Možda ste propustili...

PROŠLA GODINA POČELA JE UOBIČAJENO, VELIKIM ZALETOM

GISKO dočekao novu, 2021. prateći svjetske trendove

“WES MEETS CRANE”

Album hommage jazz-velikanima

PREDSTAVA INDIVIDUE(T) U KOREOGRAFIJI I IZVEDBI LARE FRGAČIĆ I ENDIJA SCHRÖTTERA

Plesni eksperiment kao neizbježna ovisnost o drugom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana