Regija
VUKOVAR: ‘’RADOST, BEZ OBZIRA NA SVE”

U perivoju dvorca Eltz ledena bajka
Objavljeno 27. studenog, 2020.
VUKOVAR

Pod sloganom ‘’Radost, bez obzira na sve”, od 29. studenoga do 10. siječnja 2021. Grad Vukovar, gradska Turistička zajednica i Gradski muzej organiziraju program za Advent u Vukovaru, no na novoj lokaciji - u perivoju dvorca Eltz.

Iz Grada najavljuju kako će na novoj lokaciji, s novim klizalištem i posebnim blagdanskim uređenjem, nastojati održati duh Božića i u ovim teškim vremenima.

- Ove godine odlučili smo se za ovu prekrasnu lokaciju s pogledom na Dunav te smo ovdje postavili i novo gradsko klizalište uobičajenih dimenzija. Ako se ova lokacija pokaže dobro prihvaćenom, planiramo je zadržati i za buduće održavanje Adventa. Vjerujemo da će ju Vukovarci vrlo brzo i lako prihvatiti, jer je zbog cijelog ambijenta dvorca, pogleda na Dunav i rasvjete, ova lokacija zaista prekrasna i primjerena Adventu. Željeli smo najmanjim Vukovarcima osigurati mjesto na koje mogu doći tijekom školskih praznika, družiti se na svježem zraku i baviti klizanjem.Trenutačno je klizanje pod upitnikom, no ipak se nadamo da će, poštujući epidemiološke mjere, Vukovarci moći uživati u zimskim radostima, popiti kuhano vino ili čaj te se susresti na otvorenoj, ukrašenoj lokaciji - rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Vukovar, kazala je kako su proteklih mjeseci pripremali i popunili program ovogodišnjeg Adventa, no od njega se zbog epidemiološke situacije moralo odustati i prilagoditi se situaciji.

- Imat ćemo ledenu bajku na klizalištu, a ugođaju će pridonijeti i jaslice, iako ove godine ne žive. Bit će postavljena i instalacija srijemskog božićnog sela i izložba anđela u Gradskom muzeju. Uživat ćemo i u nekoliko svjetlosnih instalacija - od stabla okićenog sto godina starim fenjerima do svjetlosne bajke i bojenja svjetlom u prigodnim motivima zgrade galerije Oranžerija zadnji vikend Adventa. Središte grada i prilazne ulice dodatno će se okititi, a s Radničkog doma odzvanjat će božićna glazba - rekla je Sekulić.

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić predstavila je 23. Vukovarske adventske svečanosti, koje se održavaju pod motom “Vukovar – simbol hrvatskog zajedništva”.

- Vukovarskim adventskim svečanostima prikazujemo tradicijske običaje vezane uz razdoblje od prve nedjelje adventa, pa do Božića. Kroz sve ove godine ugostili smo velik broj kulturno-umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika do sjevera Hrvatske, pa sve do Slavonije i Srijema - rekla je Marić.
M. Kokaj
Sadržaj Adventa: klizalište, svjetlosne instalacije, srijemsko božićno selo, izložba anđela, jaslice...
23.

Vukovarske adventske svečanosti, pod motom ‘’Vukovar – simbol hrvatskog zajedništva’’
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana