Crna kronika
DVOSTRUKI POKUŠAJ UBOJSTVA ZGROZIO VALPOVŠTINU

Što je natjeralo mladića da nožem nasrne na svoje roditelje?
Objavljeno 27. studenog, 2020.

Valpovština i njezina okolica još su u šoku nakon vijesti koja se munjevitom brzinom proširila ovim prostorima da je dvadesetogodišnji Valpovčanin u srijedu ubodima nožem u obiteljskoj kući teško ranio - vlastite roditelje!


Tek dijelove ove informacije u četvrtak su nam potvrdili i u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, odakle navode da je „25. studenoga oko 13.20 sati, u Valpovu, u obiteljskoj kući 20-godišnji hrvatski državljanin oštrim predmetom zadao više ozljeda po tijelu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina i 51-godišnje hrvatske državljanke. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje su im liječnici konstatirali teške ozlijede. Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su očevid na mjestu događaja. Brzom intervencijom policijskih službenika 20-godišnji hrvatski državljanin je uhićen te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje“.


Osim ovog službenog priopćenja, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon potvrdno nam je odgovorio tek da je riječ o obiteljskom nasilju te da je uhićeni mladić iz Valpova u četvrtak ispitan, nad njim je obavljeno kriminalističko istraživanje te je oko 13 sati predan pritvorskom nadzorniku. Može se pretpostaviti da će, nakon što se istraživanje završi, vrlo vjerojatno mladića nadležno državno odvjetništvo prijaviti za dvostruki pokušaj ubojstva, za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.


Onaj drugi dio priče o kojem Valpovština ne prestaje brujati kaže da je prizor dvoje teško ranjenih i okrvavljenih supružnika u srijedu na kućnom pragu obiteljske kuće u Ulici Augusta Šenoe u Valpovu, koji su čekali pomoć, bila jedna od najpotresnijih slika i za okupljene susjede, i za prolaznike, a i za djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su došli pomoći svojem životno ugroženom kolegi, koji je inače vozač Hitne medicinske pomoći u Valpovu i njegovoj supruzi. Naši anonimni sugovornici otkrivaju da je prizor bio toliko šokantan te da su bili toliko okrvavljeni zbog nanesenih im ozljeda da su mnogi vjerovali kako su oboje već mrtvi.


Nitko zapravo sa sigurnošću ne može reći što je prethodilo strašnom činu 20-godišnjaka da nešto poslije 13 sati zamahne hladnim oružjem na vlastite roditelje. Mlađe generacije ovog mladića u Valpovu opisuju kao pomalo ćudljivog i vrlo povučenog te ne osobito komunikativnog, čak ni na društvenim mrežama, zbog čega su sve to pripisivali određenim problemima koje je imao u učenju, a i u komunikaciji s vršnjacima tijekom školovanja. Ali i uz sve to, nitko ga ne opisuje kao agresivnog ni problematičnog, zbog čega je ovaj njegov postupak sve one koji poznaju ovu obitelj dodatno šokirao i zaprepastio. Sve sinove probleme zajedno s njim strpljivo su godinama nastojali ublažiti, prevladati te mu se trudili pomoći njegovi iznimno brižni roditelji kojima je 20-godišnjak treće i najmlađe dijete. No, unatoč strpljivosti i pažnji koju su poklanjali sinu, ali i ostalim svojim sugrađanima koji za ranjene supružnike i za njihovu djecu imaju samo riječi hvale, neki od njih nam otkrivaju da je otac već neko vrijeme bio vidljivo potišten, što ni unatoč svojoj ljubaznosti nije uspijevao prikriti.


Sudbina je htjela da tog kobnog dana otac zbog povišene temperature i sumnje na zarazu COVID-19 ostane kod kuće. Nešto poslije 13 sati susjedi su čuli vriskove i zapomaganje iz njihove kuće, zbog čega su odmah pozvali policiju, a zatim i hitnu medicinsku pomoć, koja je stigla u trenutku kad su 15 minuta nakon napada policajci već svladali napadača. Premda ni za to još uvijek nema službene potvrde, otac je u napadu zadobio teške ozljede, odnosno ubode u predjelu trbuha i prsnog koša te nekoliko zasjekotina po licu, a majka je primila ubod u vrat koji je za samo nekoliko centimetara promašio karotidu. Brzom intervencijom liječnika njihove su teške ozljede sanirane, no nitko još uvijek ne želi davati prognoze o njihovu trenutačnom zdravstvenom stanju, iako su navodno izvan životne opasnosti.


Lidija Aničić
U šoku su bili i djelatnici Hitne kada su shvatili da pomažu svom kolegi vozaču i njegovoj supruzi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike