Ekonomija
IKEA MIJENJA DOSADAŠNJI NAČIN POSLOVANJA

Kupuju nekretnine u velikim gradovima
Objavljeno 26. studenog, 2020.
Investicijski ogranak vlasnika švedskog lanca trgovina namještajem IKEA-e razgovara o kupnji komercijalnih nekretnina u središtima nekoliko velikih europskih gradova, signalizirajući promjenu dosadašnjeg modela poslovanja. Ingka Investments aktivan je na tržištu nekretnina u sklopu IKEA-ine strategije usmjeravanja prema središtima velikih gradova s lokacija u predgrađima. Zasada ih samo uzimaju u zakup, dodaje Reuters. Prva je takva akvizicija Ingka Investmentsa finalizirana prošlog mjeseca u središtu Pariza, na lokaciji Rue de Rivoli. "Vodimo razgovore u velikim europskim gradovima. Mnogo je toga u planu, ali za kupnju nekretnine treba vremena", objašnjava izvršni direktor Ingka Investmentsa Krister Mattsson u razgovoru za Reuters.


Ingka Investments ustraje u novoj strategiji unatoč nesigurnosti na širem tržištu maloprodaje zbog pandemije koronavirusa.

Koronavirus je pokrenuo egzodus iz glavnih shopping središta, ali cijene za vrstu nekretnina kakve traži Ingka Investments nisu naglo pale, tvrdi Mattsson. "Za dobre lokacije u velikim gradovima, a takve tražimo kako bismo udovoljili zahtjevima naših kupaca, uvijek postoji potražnja. Nismo uočili značajniji utjecaj na cijene takvih nekretnina, kakav se mogao očekivati kada je nastupila kriza", dodao je. Osim dobrog prostora za smještaj IKEA-ine trgovine, u tim bi zgradama mogli biti i drugi maloprodajni i uredski prostori, pa čak i stambeni, a Ingka Group preuzeo bi ulogu najmodavca, zaključio je Mattsson u razgovoru za Reuters. H
Prvu akviziciju IKEA je finalizirala prošlog mjeseca u središtu Pariza, na lokaciji Rue de Rivoli
Možda ste propustili...

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

Najčitanije iz rubrike