TvObzor
LANA KLINGOR MIHIĆ

Neopterećeno snimam kad mi nešto dotakne srce
Objavljeno 27. studenog, 2020.
Moje kćeri su se na početku uzrujavale zbog bodova, znale su se i rasplakati, ali onda je mama sjela s njima i objasnila im neke stvari
Razgovarala: Tanja KVORKA
Foto: NOVA TV

Lana Klingor Mihić natječe se u showu “Tvoje lice zvuči poznato”, koji pratimo svake nedjelje u večernjem terminu. U showu se bivša pjevačica grupe ET, danas vlasnica PR agencije, odlično snašla, a prvu pobjedu odnijela je već u drugoj emisiji kad je oduševila dvostrukom transformacijom u Luisa Fonsija na pozornici te Demi Lovato na displeju i pobrala najbolje ocjene za izvedbu njihova megahita ‘’Échame La Culpa’’.

Osim što je u showu ponovno pokazala svoje pjevačke sposobnosti, vidjeli smo i kako se odlično snalazi i glumeći različite uloge. To je samo još jedan u nizu talenata svestrane majka triju djevojčica, koja je i sjajna kuharica. Prije četiri godine odnijela je pobjedu u drugoj sezoni Masterchefa, također na Novoj TV. Na društvenim mrežama rado dijeli detalje iz svog života, posebice kad je riječ o psima, koje odnedavno i uzgaja. O svemu tome popričali smo s Lanom uoči još jednog showa “Tvoje lice zvuči poznato”.

Osjećaj na pozornici
je sjajan
Godinama vas nismo imali prilike vidjeti kako pjevate. Kakav je osjećaj bio vratiti se na pozornicu, pa makar i u tuđoj koži?

- Jako zanimljivo, no ipak me je podsjetilo da više volim neki svoj mikrosvijet koji sam stvorila izvan glazbe. Možda je do godina, pa mi više odgovara miran obiteljski život. Ali osjećaj na pozornici je sjajan, za svakog pjevača, pa ne mogu reći da nisam uživala u tim trenutcima jer jesam. To je ipak suštinski dio mene.

Koja vas je transformacija najviše zabavila, a koja umorila?

- Umorile su me statične uloge i pjesme koje su dosadnjikave poput Patricka Hernandeza. Najviše sam uživala u transformaciji u Tinu Turner. Kakve tri minute su to bile! Scena, plesači, kostimi… lifetime memory.

Postoji li netko koga ste silno željeli utjeloviti, ali niste imali prilike?

- Pa svakako, ali popis bi bio dug. Ovako je poštenije reći da pola koje sam utjelovila, nisam htjela utjeloviti.

Kako vaše kćeri reagiraju na vaše nastupe u showu?

- Na početku su se uzrujavale zbog bodova, znale su se i rasplakati, ali onda je mama sjela s njima i objasnila im neke stvari. Sad gledaju, no kako je to dosta kasno, a ujutro je škola, ne prave dramu ako kažem da je spavanje u 20.30 i da će gledati reprizu.

Tko vas je od kolega najviše iznenadio?

- Pa svi pomalo. Bilo bi potpuno nepravedno istaknuti samo nekoliko. Svi su nevjerojatno talentirani, predani tome što rade i odlični su.

Nametnuti ideal
ženske ljepote
Nedavno ste izdali pjesmu “Lampioni” za buđenje svijesti o atopijskom dermatitisu. Kako je došlo do toga?

- Pričala sam sa svojom Andreom Čubrić koja je i napisala pjesmu, kako je nevjerojatno da smo prihvatilli taj nametnuti ideal ženske ljepote, nametnut od društvenih mreža, kako smo skloni stavljati filtere ne bismo li se uljepšali (pa čak i oni koji te filtere zaista ne trebaju), a za koga? Da bi netko koga ne poznajemo rekao: “Wow, baš je lijepa/lijep.” E sad zamislite kako se osjećaju mladi koji imaju problema s kožom? Bilo da je riječ o aknama ili o dermatitisu. Te osobe doživljavaju buling, rugaju im se i upiru prstom u njih. Dosta je toga bilo. To je nedopustivo i mi kao pojedinci koji imamo glas koji se čuje malo jače od ostalih trebamo progovoriti o tome, osvijestiti druge o tom problemu i pomoći promijeniti stavove ljudi koji upiru prstom. Mi, da bismo bili sposobni voljeti druge, moramo prvo voljeti sebe, iznutra, onakve kakvi jesmo. “Lampioni” govore o tome i posvetili smo ih svima koji imaju atopijski dermatitis ili bilo koji drugi problem s kožom.

Planirate li možda oživjeti svoju pjevačku karijeru i snimiti još koji singl u budućnosti?

- Oživjeti je kompleksna riječ. Uopće to ne gledam tako. Ne zamaram se kako to netko drugi doživljava na van. Ja sam tko jesam, ne trebamo puno o tome, i kad imam potrebu izraziti se pjesmom, to i učinim. Ne radim to planski, to nije moj primarni posao i izvor zarade, pa neopterećeno snimam kad mi nešto dotakne srce. Ne priželjkujem “povratak” kroz evente, gaže ili bilo što slično. Ako će pjesme pronaći put do slušatelja bilo kojim kanalom koji se danas koriste, ja sam sretna.

Kako danas gledate na svoju karijeru pjevačice? Prevladavaju li lijepe uspomene ili žalite za nečim što niste napravili?

- Ne žalim ni za čim. I bez obzira na saznanja koja imam danas, teško da bih bilo što mijenjala. Ne zaboravite da sam ja imala samo 20 godina kada sam 2000. godine, kao potpuni anonimus, pozvana da pjevam u grupi ET. U to vrijeme to ne bi nitko odbio. Možda bi, ja nisam i nije mi žao, premda tko zna kako bi se stvari odvijale da sam odbila.

Jesen uvijek
miriše na tikvu
Osim glazbe, velika strast vam je i kuhanje, što smo svi mogli vidjeti kad ste briljirali na “Masterchefu”. Otkrijte nam bar jedan svoj omiljeni jesenski specijalitet.

- Jesen uvijek miriše na tikvu. Kremasta juha od hokaido tikve, s cimetom, klinčićem, paprikom, origanom, češnjakom i lukom najfiniji je okus jeseni koji postoji.

Postoji li neka slavonska delicija koju posebno volite, ili neko baranjsko vino možda?

- Kulen. Za dobar domaći kulen spremna sam dati posljednju kunu.

Šećer sam ostavila za kraj: ponosni ste i na svoje prekrasne pse, koji već osvajaju nagrade, zar ne? Predstavite nam ih.

- Trenutno ih je devet i trebao bi mi dodatni intervju da uspijem reći sve što bih željela. Oni su naše veselje. Poklanjamo im puno vremena i truda, ulažemo jako puno u njihov razvoj, treninge, uvjete u kojima žive jer želimo samo najbolje za njih. Zaljubili smo se u američke akite i u shiba inu i odlučili uzgajati te čistokrvne pasmine, pa smo tako ponosni članovi Hrvatskog kinološkog saveza, a uzgajivačnicu smo prijavili i u FCI-ju (Međunarodna kinološka federacija). Svakako ćemo dati sve od sebe da stvaramo najbolje primjerke te rase. Za to treba proći puno, puno godina, no rekla bih da smo na dobrom putu.
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike