Sport
NOVI DOMAĆI PORAZ RUKOMETAŠA SPAČVE

Bjelovar zakucao Vinkovčane na dno tablice
Objavljeno 26. studenog, 2020.
Ni nakon šeste odigrane utakmice u Paket24 Premijer ligi, rukometaši Spačve-Vinkovci ne znaju za pobjedu. U susretu devetog kola bodove iz Vinkovaca odnijela je momčad Bjelovara, kojoj je ovo bila prva prvenstvena pobjeda. Bjelovar je slavio 25:29 te tako zakucao momčad Spačve za dno premijerligaške tablice. Gosti su do odmora stekli dva pogotka prednosti (12:14). U nastavku Vinkovčani su nekoliko puta došli na samo pogodak zaostatka, a bili su u nekoliko prilika i za izjednačenjem. Ključno razdoblje dogodilo se u 41. minuti, kada je Bjelovar prvi put otišao na pet pogodaka prednosti (16:21), a prednost su znalački sačuvali do kraja susreta.


U vinkovačkom klubu sigurno imaju razloga za postavljanje pitanja što se događa. Podsjetimo, prošle godine Spačva-Vinkovci igrala je Ligu za prvaka, prvi put osigurala i nastup u europskim natjecanjima, a na početku sezone sasvim su se pristojno predstavili i na europskoj sceni (poraženi ukupno od skopskog Metalurga, nap.a). Čak ni prvo kolo i domaći remi s Dubravom nije sugerirao kako se nešto dramatično može dogoditi. Međutim, taj početni bod zasad je i jedini na kontu Vinkovčana. Uslijedili su i domaći porazi, tako da od borbe za novi nastup u Ligi za prvaka, svjedoci smo već sada početka borbe za opstanak u društvu najboljih hrvatskih muških rukometnih klubova.
Krešimir Lacković
SPAČVA VINKOVCI  25 (12)

BJELOVAR  29 (14)

VINKOVCI - Dvorana OŠ "Bartol Kašić".

SPAČVA VINKOVCI: Ćirović (9+1), Pašagić, M. Jurić, Vašarević 1, Nađ 3, Čičak 1, Buntić 8(3), Vignjević 2, Blašković, Mažurana, Mihaljević 1, Bolanča 4, D. Radović, Božić 3, M. Radović i Nedić 2.

BJELOVAR: Prvonožac, Grgić 7, Šaravanja 3, Beljan, Fiala 2, Repušić 4, Hećimović, L. Jurišić, Dozan, Lulić 2, Jurjević 10 (2), Miličević 3, Zadro, Kočonda, F. Jurišić 4 i Karamian 1.

SEDMERCI: Spačva Vinkovci 4(3), Bjelovar 3(2); ISKLJUČENJA: Spačva Vinkovci 6 minuta (D. Radović 2, M. Radović 2 i Nedić 2), Bjelovar 4 minute (Repušić 2, Karamian 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike