Sport
DINAMO I RIJEKA U 4. KOLU EUROPSKE LIGE GOSTUJU U AUSTRIJI, ODNOSNO ITALIJI

“Modri” po bodove za proljeće, Riječani po nadu
Objavljeno 26. studenog, 2020.
Hrvatske predstavnike u Europskoj nogometnoj ligi večeras čekaju gostujući izazovi. Dinamo u skupini K igra kod Wolfsbergera, dok Rijeka u skupini F ide u goste Napoliju. "Modri" su vodeća momčad skupine, iako su postigli samo jedan pogodak, baš protiv Austrijanaca u prošlom kolu, no jedini su bez primljenog pogotka u natjecanju. Ako uspiju još jednom svladati trenutačno sedmoplasirani klub austrijskog prvenstva, napravili bi golem korak prema prezimljavanju u Europi. Dobra vijest je da u hrvatskom prvaku ovaj put nemaju problema s pozitivnima na koronavirus, a jedino će zbog lakše ozljede izostati Gavranović.

- Imamo problema s Gavranovićem, svi ostali su u pogonu, zasad svi konkuriraju, ako se ne promijeni nešto do dvoboja, svi će biti u kadru. To je utakmica koja može odrediti smjer u Europi ove godine. Idemo po pobjedu, pokušat ćemo biti ofenzivni, iako u napadu imamo tih problema, Gavranović, eto, ima određenih poteškoća, Kastrati je samo jednom trenirao nakon korone, Majer je isto tako odradio samo jedan ili dva treninga, pa imamo dosta problema, no pronaći ćemo najbolju moguću kombinaciju - najavio je susret trener Zoran Mamić, čija momčad ima pet bodova, jedan više od Wolfsbergera i Feyenoorda, koji gostuje kod CSKA Moskve (2).

U mnogo su težoj situaciji Riječani, u svojoj skupini jedini nemaju ni boda, a gostuju kod Napolija (6). U drugom susretu sastaju se AZ Alkmaar (6) i Real Sociedad (6), pa je jasno kako za produžetak bilo kakve nade u prolazak moraju prekinuti bodovni post. No, trener Simon Rožman zbog pozitivnih nalaza na koronu ne može računati na čak osmoricu igrača, zbog čega je u sastav uvrstio i nekoliko juniora, što će definitivno otežati posao uoči zahtjevnog gostovanja na jugu Italije. G.R.
Najčitanije iz rubrike