Sport
PORAZ NEXE-A U MOSKVI

Ove jeseni kao da su dr. Jekyll i mr. Hyde u Našicama
Objavljeno 26. studenog, 2020.
SEHA liga još nije startala, a nedostatak utakmica vidljiv je na napadačkom učinku Našičana

Rukometaši NEXE-a odigrali su u utorak u Moskvi svoju najlošiju utakmicu posljednjih godina, sigurni smo i najgoru u europskim natjecanjima otkad ih vodi Hrvoje Horvat. U susretu s moskovskim CSKA-om Našičani su doživjeli uvjerljiv poraz (29:18).

O tome kako je izgledalo 60 moskovskih minuta najbolje svjedoči da je i nakon susreta trener NEXE-a Hrvoje Horvat ustvrdio kako je "na terenu postojala samo momčad CSKA". Bez obzira na to što su još uvijek "nečisti" nalazi na koronavirus ostavili nekoliko koncepcijski važnih igrača NEXE-a kod kuće, činilo se kao da Horvatova momčad kompletno nije doputovala u Moskvu. Iznimka je bio vratar Moreno Car. Da nije bilo njegovih obrana, posebice u prvom poluvremenu kada ih je nanizao deset, a CSKA već imala prednost od sedam razlike (15:8), vjerojatno ne bismo samo pričali o uvjerljivom porazu, nego i o javnom sramoćenju i prosipanju ugleda kojeg RK NEXE još uvijek gradi u Europi.

Montpellier bio varka
Ove sezone vidjeli smo doista različita izdanja NEXE-a, pa se s pravom možemo pitati "stanuju li dr. Jekyll i mr. Hyde ove jeseni u Našicama"? Gubili su već dobiveno u završnicama, dizali se i bili najbolji kada je bilo najpotrebnije, kao u uzvratu s Bidasoa Irunom, u susretu koji im je i donio Europsku ligu. I nakon skidanja golemog tereta jer (ne)nastupanje u Europskoj ligi itekako usmjerava sezonu i planove, išlo je i dalje dobro. Skupinu su otvorili pobjedom u Švedskoj, u situaciji kada je koronavirus već prorijedio momčad, da bi potom u odlično odigranoj utakmici, posebice u obrambenom dijelu, bili nadomak uspjehu protiv Montpelliera. Čini se da je ta utakmica prilično zavarala našičku momčad uoči gostovanja u Moskvi. Prečesto se spominjalo dobro izdanje protiv Montpelliera u pripremi. Predugo se "plakalo za prolivenim mlijekom", a Horvat čak i sada, nakon susreta u Moskvi, spominje "da mu momčad nije bila kao ona protiv Montpelliera". Jer činjenica je da je ta utakmica nepovratno izgubljena. Također, činjenica je da je obrambeni dio i tada pokrio napadačke slabosti koje su sada izišle posebno na vidjelo, kada je obrana, izuzev Cara, bila dekoncentrirana.

Slijedi Magdeburg
Zašto je tome tako, i može li NEXE popraviti napadački učinak? Osim pravim šuterskim treninzima, očito je problem i u nedostatku natjecateljskih utakmica. Između Alingsasa i Montpelliera NEXE je gotovo mjesec dana bio bez utakmice. SEHA liga još uvijek se ne igra i kada je bilo izvjesno da i ako se bude igralo, to će se igrati prema nekom brzopoteznom modelu, pa nije jasno zbog čega se naša dva kluba nije uključilo u domaće natjecanje. Jer očito PPD Zagreb ima golemi problem neuigravanja i sigurno bi i njima koristile domaće utakmice. Kao što bi NEXE dobio svaki tjedan priliku za jači pucački trening. Slijedi ipak neki normalniji ritam. Već u utorak u Našicama gostuje Magdeburg. Ugledni Bundesligaš nije idealna prilika za vađenje. No, pitanje je koje će lice NEXE-a u utorak doći na utakmicu?

Krešimir Lacković
C SKUPINA
Rezultati 4. kola: Montpellier - Besiktas Aygaz 40:16, CSKA - NEXE 29:18, Alingsas - Magdeburg 30:29.

Tablica

1. Montpellier       2       2       0       0       63: 38       4

2. Magdeburg       3       2       0       1       107: 83       4

3. Alingsas       3       2       0       1       85: 80       4

4. CSKA       2       1       0       1       59: 55       2

5. NEXE       3       1       0       2       67:75       2

6. Besiktas       3       0       0       3       63:113       0



Parovi 5. kola (1. prosinca): NEXE - Magderburg, Montpellier - Alingsas i CSKA - Besiktas Aygas.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana