Osijek
KONFERENCIJA UDRUGE KULTAKT

Gdje je ključ uspjeha u traženju zaposlenja
Objavljeno 25. studenog, 2020.

U srijedu je započela dvodnevna online konferencija Udruge KultAkt “Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje 2020. godine”, s ciljem informiranja o prilikama u kulturnim i kreativnim industrijama.

Predavanja su podijeljena u tri tematske grupe: cjeloživotno obrazovanje, zapošljavanje i poduzetništvo, a polaznici konferencije imaju mogućnost naučiti kako napisati životopis ili kako uz cjeloživotno obrazovanje biti kompetentniji na tržištu rada.

Tako je doc. Marija Šain s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku prvog dana konferencije upozorila na važnost kontinuiranog cjeloživotnog učenja u svim životnim razdobljima pojedinca, kako bi se postigla veća konkurentnost i zapošljivost. Antonija Matić, također s Akademije, govorila je o EU programima i projektima u kontekstu cjeloživotnog učenja i usavršavanja, a iz perspektive civilnog društva predavanje je održala Nikoleta Poljak, jedna od osnivačica Volonterskog centra Osijek. Manuela Radmanić iz Učilišta Studium približila je samoobrazovanje, prekvalifikaciju i usavršavanje kao put k lakšem zapošljavanju. Marin Seleš, voditelj Pučkog otvorenog učilišta u Osijeku, govorio je o poticanju cjeloživotnog učenja kroz neformalne edukacije, razvijanje osobnih sloboda, razbijanje stereotipa i prihvaćanje različitosti. Predavanje o ulozi osobnog razvoja u kontekstu poslovnog ostvarenja i uspjeha održala je Mateja Popović iz zaprešićkog Veleučilišta Baltazar. Igor Marvin, suradnik na Akademiji, govorio je o fenomenu besmislenih poslova. Posljednje predavanje održao je Tomislav Levak, medijski analitičar i asistent na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment. On je o važnosti cjeloživotnog obrazovanja govorio iz vlastite perspektive. Predavanja se nastavljaju u četvrtak prijepodne, a pratiti ih možete preko Zoom aplikacije i Facebook stranice udruge KultAkt.

Ivan Alilović
SURADNJA S OSJEČKOM AKADEMIJOM
Prva online konferencija udruge KultAkt “Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje 2020. godine” održava se suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu te pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Uz slušanje predavanja, studenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment sudjeluju i u provedbi i analizi studija slučaja iz područja kulturnih i kreativnih industrija.

Udruga KultAkt neprofitna je organizacija koja djeluje od 2016. godine te aktivno sudjeluje u promicanju kulture i kreiranju kvalitetnog slobodnog vremena na području grada Osijeka. Potiče mlade na volontiranje i kreiranje projekata koji pridonose široj zajednici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike