Crna kronika
TEŠKO JE OZLIJEĐEN

Biciklist iz Soljana prijavljen jer je pijan sletio u kanal
Objavljeno 26. studenog, 2020.

Pedesetosmogodišnji biciklist iz Soljana neće po dobrom pamtiti utorak. U maglovitom pamćenju će mu ostati da je bio poprilično pijan, da je takav sjeo na bicikl i ubrzo njime sletio u kanal. Sjetit će se i hitne pomoći koja ga je zbog teških ozljeda prevezla u vinkovačku bolnicu. A posebno će se sjetiti policijske prekršajne prijave zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je - sam sudjelovao.


Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Soljanima u utorak oko 15.30 sati teško ozlijeđen 58-godišnji mještanin. On je s 2,21 promil alkohola u krvi sjeo na bicikl, no u jednom je trenutku, zbog pijanstva, izgubio nadzor nad upravljačem. Potom je, lelujajući po kolniku, sletio biciklom u kanal.


Mještani Soljana ubrzo su mu došli pomoći, no kada su primijetili da je ozlijeđen, pozvali su hitnu pomoć. Vrlo brzo nakon poziva 58-godišnjaku su u pomoć priskočili djelatnici Hitne pomoći iz Drenovaca. Nakon pružene liječničke pomoći na mjestu događaja, procijenjeno je kako se sumnja na težu ozljedu, zbog čega je 58-godišnjak prevezen u vinkovačku Opću županijsku bolnicu. Sumnje su tamo potvrđene, pa je 58-godišnjak zbog zadobivenih teških ozljeda zadržan na bolničkom liječenju. Srećom, pokazalo se da nije životno ugrožen.


Sukladno zakonu, zdravstveni djelatnici su o ozljeđivanju 58-godišnjaka obavijestili nadležnu policijsku postaju. Zbog toga je, nakon provedenod očevida, pijani biciklist prijavljen, a o visini kazne odlučiti će prekršajni sudac. Nije mu pomogla ni činjenica da je sam sudjelovao u prometnoj nesreći, jer zakon to ne tretira tako. Upravo suprotno, zbog pijane vožnje je mogao ugroziti i druge sudionike u prometu, a u lelujavom kretanju po kolniku mogao je završiti i pod kotačima motornih vozila.

Iz sindikata vozača u više navrata su upozoravali na veliki broj pijanih vozača na cesti, pogotovo u manjim mjestima. Njihova prisutnost na cesti je latentna opasnost koja često završi tragedijom, upravo za vozača bicikla. Iako su u većini slučajeva pijani biciklisti krivi za nesreću, od sudskog postupka nisu izuzeti ni vozač koji su na njih naletjeli.


Milan Bugarić
2,21

promil alkohola u krvi imao je 58-godišnjak
58

godina je star vozač koji je pijan biciklom sletio u kanal
Zbog zadobivenih ozljeda biciklist je prevezen u vinkovačku bolnicu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike