Novosti
BORBA PROTIV KORONAKRIZE

Grbin za dogovor opozicije i vlasti
Objavljeno 24. studenog, 2020.
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je pozvao premijera da se sastane s opozicijom jer smatra da svi koji sudjeluju u političkom životu imaju obvezu dati svoj doprinos da se zdravstvena i ekonomska situacija koju je narušila koronakriza poboljša.


"Hrvatska danas ima jednu od najgorih situacija u Europskoj uniji, ima veliki broj zaraženih, udio zaraženih u testiranima je golem, imamo velik broj smrtnih slučajeva i od početka studenoga je više od 50 posto u ukupnom broju preminulih. Trenutačnu situaciju ne možemo uspoređivati s onom u srpnju i tijekom ljeta, a Vlada ljeto nije iskoristila kako bi hrvatski zdravstveni sustav i Hrvatsku u cjelini pripremila na ono što nas je na jesen dočekalo iako su mnogi iz zdravstvenog sustava upozoravali što će se dogoditi", izjavio je šef oporbe.
"Mi sada pozivamo Vladu da razgovaramo, da vidimo na koji se način svatko od nas može uključiti u situaciju jer kriza prouzročena koronom, ni zdravstvena, ni ekonomska nije kriza samo Vlade i HDZ-a, to je kriza koja se odnosi na sve građanke i građane Hrvatske i smatramo da svi koji sudjelujemo u političkom životu ove zemlje itekako imamo obvezu dati svoj doprinos da se situacija poboljša. Mi mislimo da to možemo, prema uzoru na Norvešku i Finsku, koje imaju najbolje rezultate u borbi protiv koronakrize, a oni proizlaze iz načina na koji se politička struktura tih dviju zemalja organizirala i zajednički djelovala na sprečavanju posljedica korone", apelirao je Grbin. H
Možda ste propustili...