Novosti
DR. KATA KREŠIĆ O SITUACIJI U VUKOVARU

Broj oboljelih zasad ne možemo povezati s Kolonom
Objavljeno 25. studenog, 2020.
"Epidemiološka situacija u našoj županiji izuzetno je ozbiljna, posebice posljednjih nekoliko tjedana, kada imamo trend porasta broja oboljelih i taj trend nastavlja se sve do danas. Posebno zabrinjava porast broja pozitivnih na vukovarskom području, gdje smo, primjerice, od 30. listopada do sada imali 437 oboljelih, što je 20 posto ukupno oboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji. No za sada ne možemo, zbog nedovoljnog protoka vremena i povijesti bolesti pozitivnih, porast broja oboljelih povezati s Kolonom sjećanja 18. studenoga u Vukovaru, ali vidjet ćemo što će donijeti idući dani", rekla je u utorak dr. Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.


Dodala je kako je u toj županiji situacija ozbiljna i po broju oboljelih i umrlih te je pozvala na odgovorno ponašanje. "Pozivam građane da ne izlaze iz svoga doma bez valjanog razloga, neka ne odlaze na druženja, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, neka maske nose i kada su vani i unutra, neka paze na razmak među sobom i osobnu higijenu. Moja je poruka da građani čuvaju sebe i druge i da je odgovornost jednaka prema sebi i prema drugima", rekla je dr. Krešić.
U 24 sata u najistočnijoj županiji 63 su novopozitivne osobe na COVID-19, a tri su osobe umrle. To je znatno manje nego dan prije, kada su bila rekordna 142 novooboljela, ili dva dana prije, sa 123 novooboljela. Od početka epidemije ukupno su oboljele 3973 osobe, od kojih su 3322 izliječene, a ukupno su preminule 63 osobe. Trenutno je 65 osoba hospitalizirano. M.Flego
Možda ste propustili...