Regija
MEĐU RIJETKIMA U HRVATSKOJ

Pleternica od sljedeće godine, prva u županiji, ukida plaćanje prireza
Objavljeno 25. studenog, 2020.
PLETERNICA

Od sljedeće godine Grad Pleternica postaje tax-free grad. Gradonačelnica Antonija Jozić predložila je Gradskom vijeću da na idućoj sjednici, koja će se održati u petak, donese odluku o izmjeni Odluke o porezima. Građani tako više neće plaćati prirez, čija stopa sada iznosi 10 posto. Time će ovaj grad, koji se ističe po brojnim ulaganjima u razvoj, biti prvi u Požeško-slavonskoj županiji i jedan od rijetkih u Hrvatskoj u kojem neće biti prireza.

"Motiv za ovu odluku rasterećenje je gospodarstva, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja onima koji stvaraju nova radna mjesta, koji zapošljavaju, ali i našim sugrađanima, jer je to poruka da je ovaj grad spreman učiniti i taj iskorak, računajući da će Grad Pleternica biti prepoznat kao mjesto za investicije", rekla je gradonačelnica Jozić.

Pleternica različitim oblicima potpora intenzivno pomaže razvoj gospodarstva s oko 1,5 milijuna godišnje, oni koji grade u industrijskoj zoni oslobođeni su plaćanja komunalnog doprinosa, zemljište se prodaje po povoljnim cijenama, Grad plaća priključke za elektromrežu, vodovodnu mrežu i odvodnju, što sve zajedno čini vrijednost od nekoliko milijuna kuna. Nova će odluka gradski proračun stajati u idućoj godini oko milijun kuna. "To ne znači da ćemo odustati od europskih projekata", kazala je Jozić. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike