Crna kronika
PLJUSKA NA INTERVENCIJI U VINKOVCIMA

Napala liječnicu koja je pomagala
Objavljeno 25. studenog, 2020.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako je u ponedjeljak policiji prijavljeno da je u Vinkovcima, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u naselju Slavija, još 17. studenoga oko 20.30 u liječničkoj intervenciji 19-godišnjakinja iz Vinkovaca rukom po licu udarila 26-godišnju liječnicu Zavoda za hitnu medicinu. Policija je provela kriminalističko istraživanje te protiv 19-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu Vinkovci jer je postojala sumnja da je počinila kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku, iz članka 315. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.


Glasnogovornica Policijske uprave vukovarsko-srijemske Martina Halas nije nam mogla dati potankosti o tom nesvakidašnjem događaju, koji je prijavila ozlijeđena liječnica jer kriminalističko istraživanje nije završeno.


- Kriminalističko istraživanje neće stati na ovome što smo iznijeli u priopćenju jer slučaj je nešto kompliciraniji nego što smo u prvi trenutak mislili. Nakon završetka istraživanja izvijestit ćemo javnost što je utvrđeno i koje će korake policija poduzeti – rekla nam je glasnogovornica Martina Halas. Iz Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije na naš su upit odgovorili "kako se navedeni incident dogodio za vrijeme uobičajnog pružanja izvanbolničke hitne medicinske pomoći".
- Zdravstvena radnica koja je sudionica navedenog slučaja u vrijeme posla zadobila je lakše ozljede. Informacije o stanju pacijentice u vrijeme incidenta nismo u mogućnosti iznositi radi zaštite prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata, GDPR-u i drugim pozitivnim propisima – navodi se u odgovoru Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, koji potpisuje Stijepo Jurišić, dipl. iur., voditelj službe za pravne, kadrovske i opće poslove. M.Flego
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike