Sport
BIJELO-PLAVI UOČI DVA GOSTOVANJA

A sad novi izazov: Osijek je u misiji rušenja dugog prokletstva u Puli
Objavljeno 24. studenog, 2020.
Tri boda u Puli vrijede isto kao i ova s Dinamom, tako da nećemo dugo slaviti - kaže Nenad Bjelica, trener NK Osijek

Nemaju nogometaši Osijeka puno vremena uživati u pobjedi koju su ostvarili protiv Dinama jer ih već sutra na pulskom Aldu Drosini očekuje zaostali susret 9. kola protiv Istre 1961. Zapravo, ovo bi mogao biti važan tjedan za bijelo-plave i njihove ambicije koje su vezane uz stvaranje konstantnog pritiska na vodeći Dinamo.

Sada su mu se približili na samo tri boda, a pobjeda u derbiju samo je dodatno učvrstila jako samopouzdanje momčadi koje marljivo gradi od dana kada je na klupu osječkog prvoligaša sjeo Nenad Bjelica. Osijek je u velikom naletu jer još nije izgubio prvenstveni susret otkako je Bjelica na klupi, a jedini koji je u toj seriji od osam susreta uspio izbjeći poraz bio je Hajduk.

Prkose koroni
Tri susreta (računajući i ovaj odigrani protiv Dinama) u osam dana nisu najbolja vijest za Osječane s obzirom na silne izostanke koje imaju u momčadi zbog koronavirusa, ali i zbog ozljeda. Trenutačno je izvan stroja čak osam prvotimaca, pa će Bjelica u Pulu vrlo vjerojatno s istim snagama koje su srušile Dinamo uz jednu iznimku. Naime, Ramon Mierez osjeća posljedice bliskih susreta s Dinamovim stoperima, koji ga nisu štedjeli, pa je neizvjesno hoće li biti u početnoj postavi protiv Puljana, u čijim je redovima doživio prva HNL iskustva. Istina, Argentinac će putovati na najveći hrvatski poluotok, ali ako ne bude posve spreman, Bjelica po običaju nije sklon riskirati s njim. Radije bi ga sačuvao za Rijeku, ali kada je Ramon u pitanju, ne bismo se iznenadili ako osvane u početnoj postavi. Ako ga, pak, ne bude u vrhu napada, treba očekivati Antu Ercega. Upravo po stavu oko tih problema Bjelica se umnogome razlikuje od većine svojih kolega. Mnogi bi treneri udarili "kukavicu" zbog velikog broja izostanaka, ali Osijekov nije od tog soja. Kod njega kukanje nije prihvatljivo.

- Rekao sam igračima i prije susreta s Dinamom - ima nas koliko nas ima, ali ako smo pravi, možemo pobijediti. Tako je na kraju i bilo. Drago mi je zbog naših navijača koji mogu uživati u ovom trenutku, a na nama je da derbi što prije zaboravimo te se dobro pripremimo za sljedeću utakmicu protiv Istre 1961. Tri boda u Puli vrijede isto kao i ova s Dinamom, tako da nećemo dugo slaviti, nego se odmah fokusirati na ono što dolazi - rekao je trener bijelo-plavih.

Prkose Osječani koroni i svim drugim problemima, a nama koji sve to gledamo sa strane ostaje samo maštanje o tome kako će Osijek tek izgledati kada Bjelica bude bio u mogućnosti na teren poslati momčad za koju smatra da je najbolja moguća.

Važna gostovanja
U kontekstu tih kadrovskih neugodnosti dva gostovanja koja su pred Osječanima iznimno su važna. Uspiju li njih proći neokrznuti, imali bi odličan temelj za samu završnicu prvog dijela sezone jer će se nakon njih valjda konačno ekipirati do kraja. Sada je već velika većina prvotimaca imala koronavirus, pa daljnjih problema te prirode više ne bi smjelo biti. Sada je samo pitanje hoće li osječka momčad imati dovoljno goriva u nogama s obzirom na nemogućnost rotacije igrača u gustom rasporedu odigravanja susreta. Ranije bismo se pitali može li Osijek uporno ponavljati pristup i agresiju koju demonstrira, no otkako je Bjelica na klupi, to pitanje više nije na stolu. Bez obzira na to kako se zvao suparnik, Osijek ide 200 na sat. I to će mu u Puli itekako trebati jer Aldo Drosina je za bijelo-plave neosvojiva tvrđava već gotovo pune četiri godine. Posljednja pobjeda datira još iz prosinca 2016. Valjda je konačno došao trenutak za prekid tih muka koje su bijelo-plavi imali s Puljanima u posljednje vrijeme na njihovu stadionu. Svim problemima usprkos...
Dalibor Keler
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
POPUNJAVANJE PRIJE RUJEVICE
Koronavirus, ali i ozljede prilično su prorijedili igrački kadar osječkog prvoligaša. U susretu protiv Dinama sedam igrača bilo je izvan stroja. Osim kvinteta koji je podlegao koronavirusu trener Bjelica nije mogao računati ni na ozlijeđenog Vedrana Jugovića, a uoči susreta s “modrima” zbog istog je razloga otpao i Laszlo Kleinheisler. Stoga situacija uoči zaostalog susreta protiv Istre 1961 koji se igra u srijedu nije baš bajna. No, tijekom tjedna, točnije već u četvrtak, stvari bi se trebale znatno popraviti jer će iz samoizolacije izići petorka koja je bila zaražena, a možda im se priključi i netko od ozlijeđenih.
TROJICI VAŽNIH IGRAČA PRIJETI “ŽUTICA”
Trojici važnih igrača osječke momačadi prijeti prisilni odmor zbog žutih kartona. Naime, po dvije javne opomene dosad su akumulirali kapetan Mile Škorić, njegov partner iz srca obrane Ante Majstorović te Marin Pilj koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. Njih trojica morat će se malo pričuvati protiv Istre 1961 ako ne žele propustiti nedjeljni derbi na Rujevici.
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike