Novosti
ORGANIZACIJA NASTAVE U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U većini škola djelomična nastava na daljinu
Objavljeno 23. studenog, 2020.
Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav i pokušalo zaustaviti daljnje nekontrolirano širenje koronavirusa, a vezano uz organizaciju nastave u osnovnim i srednjim školama, iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije predloženo je privremeno rješenje u obliku djelomičnog prelaska na nastavu na daljinu.


"Znajući da u populaciji srednjoškolaca i starije osnovnoškolske djece ima dosta asimptomatskih širitelja virusa, predložili smo nove mjere. Naime, 19. studenoga u školskim ustanovama imali smo 213 oboljelih i 1750 učenika i djelatnika u samoizolaciji, što je povećanje u odnosu na tjedan ranije kada je bilo manje od 100 pozitivnih, a broj u samoizolaciji povećao se za oko 1000. Stanje u školama nije alarmantno, ovisi od škole do škole, no da bismo pridonijeli boljoj situaciji predložili smo da se do kraja polugodišta nastava u srednjim školama odvija na daljinu, osim praktične nastave strukovnih škola. Zatim da učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola idu redovito na nastavu, a od petog do osmog razreda od utorka idu dva tjedna s nastavom na daljinu, dok bi potom dva tjedna bili u školi. Ravnatelji škola donijeli su potrebne odluke na koje je Upravni odjel dao suglasnost, pa ćemo na taj način pokušati utjecati na poboljšanje ukupne epidemiološke situacije u Osječko-baranjskoj županiji", rekla je Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ-a.
No, ova preporuka odnosi se samo na one škole kojima je osnivač Županija, dakle, riječ je o 53 osnovne i 26 srednjih škola. Ovom modelu izvođenja nastave pridružile su se i Isusovačka klasična gimnazija te Privatna srednja škola Gaudeamus (obje Osijek). Ostalo je nejasno što s osnovnim školama na području Osijeka, jer za njih, naime, pojašnjavaju u Stožeru, odluke donose ravnatelji uz suglasnost osnivača, odnosno Grada Osijeka. Prema dostupnim informacija za očekivati je da će i osječke osnovne škole prihvatiti preporuku za ovakvu organizaciju nastave. D.Ku.
Možda ste propustili...

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore