Autoglas
ŠIROKA PONUDA

Dva pogona i jedna vizija: Plug-in-hibridni auti Audija
Objavljeno 24. studenog, 2020.
S punim spremnikom goriva i punom baterijom može se prijeći i tisuću kilometara

Audi ima široku ponudu elektrificiranih modela, od mild hibrida, preko plug–in hibrida do potpuno električnih izvedbi. Plug–in hibridi (PHEV) na najbolji način kombiniraju najbolje iz oba svijeta.

Novi Audi A3 Sportback 40 TFSIe osvaja moćnim performansama bez obzira na to koristi li se u hibridnom ili potpuno električnom načinu. Dinamičnost, okretnost i silovito ubrzanje Sportbacka ogleda se i u njegovom vanjskom izgledu, dok je interijer besprijekorno dizajniran, ali u isto vrijeme i funkcionalan, upotrebljiv te digitaliziran. Inovativni plug–in hibridni pogon jednako dobro funkcionira i u većim modelima, pa tako Audi A6 Avant 55 TFSIe quattro nudi opuštajuću bešumnu vožnju u gradskom prometu te impresivnu količinu snage kombiniranog pogona na otvorenoj cesti.

Širina ponude modela omogućila je plug–in hibridni pogon ne samo za Avant ili limuzinu, nego i za estetski coupe luksuzne klase - Audi A7 Sportback 55 TFSIe quattro. Vrhunac ponude Audi limuzina je Audi A8 60 TFSIe quattro koji kombinira inovativni plug-in hibridni pogon s najvećom mogućom razinom luksuza i udobnosti za vozača i putnike. Pogon se sastoji od elektromotora koji omogućuje lokalnu vožnju bez emisija štetnih plinova i snažnog V6 benzinskog motora, što znači iznimno visoke ukupne performanse pogona.

Audi Q5 TFSIe quattro također nudi kombinaciju TFSI benzinskog turbomotora i snažnog elektromotora, što rezultira eksplozivnim performansama i besprijekornom dinamikom vožnje. Uz plug–in hibridni pogon prostrani obiteljski terenac Audi Q7 TFSIe quattro postaje okretni sportaš s ubrzanjem do 100 km/h za manje od šest sekundi. Sa snažnim plug–in hibridnim pogonom i fascinantnim dizajnerskim jezikom Audi Q8 TFSIe quattro najnapredniji je SUV coupé koji je Audi ikad napravio.

Plug–in hibridni pogon omogućuje naizgled nemoguće, povećanje performansi uz manju potrošnju goriva. Potrošnja goriva može biti smanjena na nulu ako se u gradskom prometu koristi isključivo električni pogon. S punim spremnikom goriva i punom baterijom (koja se tijekom vožnje puni regenerativnim usporenjem), plug–in hibrid s lakoćom može prevaliti i do 1000 km (ovisno o modelu).

Milan Bugarić
STRUJNI DOSEG OD 50 DO 70 KM
Električni doseg Audi plug–in hibrida razlikuje se od modela do modela, ali u pravilu se radi o udaljenosti od 50 do 70 km. To znači da će električni pogon biti dostatan za većinu dnevnih aktivnosti i kraćih vožnji. U tijeku je posebna ponuda za male i srednje poduzetnike koja obuhvaća i dodatne popuste za Audijeve plug-in-hibride, od 37 do više od 100 tisuća kn.