Crna kronika
POŽAR PROGUTAO KUĆU U ĐAKOVU

Grijalica zahvatila novine i zapalila kuću, vlasnica uspjela na vrijeme izići
Objavljeno 23. studenog, 2020.

U ponedjeljak ujutro potpuno je izgorjela starija kuća u Ulici Ante Starčevića u Đakovu. Osamdesettrogodišnja vlasnica, srećom, uspjela je izići iz kuće prije no što je plamen zahvatio sve prostorije. Kako neslužbeno doznajemo, starica je u kući živjela sama.


S obzirom na to da je oduvijek jako voljela čitati, to je činila i u ponedjeljak ujutro, pokraj dvije grijalice. U jednom trenutku jedna od grijalica zapalila je novine i 83-godišnjakinja ju je pokušala iznijeti iz kuće, no nije uspjela. Požar se vrlo brzo proširio kućom, stare gradnje, a žena je uspjela pobjeći spašavajući goli život. Srećom, čitajući nije zaspala, a nekim čudom nije ni ozlijeđena. Kuća je potpuno izgorjela.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 6.11, a na teren je odjurilo 12 vatrogasaca trima vozilima. Vatrogasci su se nadljudskim snagama borili s vatrenom stihijom, a usto su i vodom hladili okolne objekte, stambenu zgradu i obiteljsku kuću, da se požar ne bi proširio na njih. Visok stup dima dizao se nekoliko destaka metara iznad kuće.

- Kada smo stigli na mjesto intervencije, požar je bio u razbuktaloj fazi. Ženska osoba bila je izvan prostora i, srećom, neozlijeđena. Do 9.40 borili smo se s požarom. Aktivno smo gasili požar na kući, ali smo usto radili i na zaštiti okolnih zgrada. Požar smo ugasili do kraja, no radi zaštite dokaza koji bi mogli upućivati na razlog izbijanja požara nismo raščišćavali požarište dok policija ne obavi očevid - rekao nam je Ivan Klemen, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo.

Susjedi su se pobrinuli za 83-godišnju ženu, čija je kuća planula u samo nekoliko sati, i za sada će biti kod njih. Robert Francem, zamjenik gradonačelnika Đakova i predstavnici đakovačkog Centra za socijalnu skrb vrlo brzo došli su na mjesto događaja i ponudili 83-godišnjakinji smještaj, no za sada ga nije prihvatila. Međutim, ako se ipak odluči potražiti smještaj, rekli su joj da se javi i to će biti riješeno. Kako doznajemo, vitalna 83-godišnjakinja kazala je kako ne želi da joj za sada nalaze smještaj jer se ne osjeća kao socijalni slučaj jer ima svoju vrijedno zarađenu mirovinu.

Njezina kuća ondje je stajala gotovo stotinu godina, a oko nje su izgrađeni novi objekti. Vrlo brzo Đakovčani su počeli na društvenim mrežama tražiti osobne podatke žene koja je ostala bez krova nad glavom kako bi mogli pomoći. S.Lacić

Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike