Sport
BEZ IZNENAĐENJA NA PH-U

Robert Seligman: Jesam deda, al’ se ne dam
Objavljeno 23. studenog, 2020.

Proteklog vikenda pod najrigoroznijim epidemiološkim pravilima održano je Prvenstvo Hrvatske u gimnastici za sve uzraste. Oni najbolji na podiju dvorane Gradski vrt bili su još u petak.

Na konju s hvataljkama naslov prvaka Hrvatske osvojio je Robert Seligman. Očekivano, nakon što je izostao njegov prijatelj i dugogodišnji glavni konkurent i izvan hrvatskih granica Filip Ude. Precizni statističari izbrojili su mu već 11. naslov prvaka Hrvatske, a prvi osvojen u svom gradu Osijeku. Posljednji put gimnastičko Prvenstvo Hrvatske održano je prije 19 godina u Zrinjevcu, a Robert se prisjetio jednoga nešto ranije održanog u dvorani Građevinske škole.

- Nikada neću zaboravit taj nastup u Građevinskoj školi na nekom starom zelenom Elanovu parteru. Koliko puta sam nastupio u dvorani Gradski vrt na Svjetskim kupovima, ali ovo je prvi put i na Prvenstvu Hrvatske. Tako da imam posebne emocije. I sada sam dao maksimum, iscrpio sam se, ponovno sam odvježbao do kraja.

U posljednje vrijeme sve češće se susreće s pitanjem koliko još dugo?

- Jesam deda, al’ se ne dam! Ja sam još uvijek konkurentan. Ova ocjena na Prvenstvu Hrvatske 14.700 je sigurno finale, a možda i medalja na velikim natjecanjima. Još uvijek uživam u gimnastici i u svom vježbanju. I sada nakon toliko godina osjećam i pritisak i tremu, čak i na prvenstvima Hrvatske.

Koliko trenutačno vrijedi na međunarodnoj sceni moći će pokazati vrlo skoro. Nastup u Osijeku bio je posljednji prije Europskog prvenstva koje će se od 9. do 13. prosinca održati u turskom Mersinu.

- Ja još nisam siguran hoće li biti toga Europskog prvenstva. Gledam ovaj golemi porast broja oboljelih, mnoge zemlje se zatvaraju. Baš sam komentirao s Marijom Možnikom, kolegom i predsjednikom Hrvatskog gimnastičkog saveza. To se trebalo održati u osmom, devetom mjesecu, kada su se natjecanja još koliko-toliko normalno odrađivala. Ovako, golema je neizvjesnost. Sužava se i broj zemalja koji je prijavljen. Kod nas su došli Česi i Slovaci jer se u njihovim zemljama ne mogu pripremati. Mi se svi pripremamo, a ja ću dati sve od sebe. Do Prvenstva još mogu samo nadograditi trenutačnu formu.

Bio je nekoliko puta u Turskoj. Na Univerzijadi, Mediteranskim igrama, Svjetskim kupovima…

- Tamo nije bilo baš potpuno sigurno i kada nije bilo korone. Uvijek je neka neizvjesnost. S druge strane uvjeti za natjecanje bili su sjajni. U Turskoj sam osvojio jednu od meni najdražih medalja. Bio sam pobjednik Univerzijade, a taj me rezultat lansirao prema vrhu. Naravno, bilo je uspjeha i neuspjeha, uspona i padova - zaključio je Seligman.

Krešimir Lacković
U MERSINU DVOJICA OSJEČANA
Na EP-u osim Roberta Seligmana nastupit će naravno Tin Srbić, vjerojatno i glavni adut za najviši plasman koji je kvalitetu pokazao i u Osijeku. Nastupima će se vratiti i Filip Ude, a na konju će vježbati i mladi Zagrepčanin Jakov Vlahek. GD Osijek Žito imat će dvojicu predstavnika. Osim Roberta, na parteru će nastupiti Aurel Benović, koji je zanimljivo na Prvenstvu Hrvatske na naslovu prvaka na parteru čestitao svom klupskom kolegi Nevenu Lucijanu Davidoviću.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike