Sport
PROMJENE NA PROMENADI

Bivši veslači Iktusa preuzeli vođenje kluba
Objavljeno 23. studenog, 2020.
Na mjestu predsjednika osječkog veslačkog kluba Daniela Srba zamijenio je Boris Popadić

Nekadašnji članovi Iktusa, danas uspješni poduzetnici i poslovni ljudi, preuzeli su uzde osječkog veslačkog kluba i puni planova zasjeli na njegovo čelo. Novi predsjednik Iktusa je Boris Popadić, a za članove predsjedništva izabrani su Mirna Rajle Brođanac, Ivan Jukić, Danijel Ilić i Boris Čagalj.

Popadić je na čelu kluba zamijenio Daniela Srba (u zadnjih 17 godina obnašao funkciju predsjednika čak 15 godina), koji je još krajem 2019. najavio kako bi se volio povući i svoje mjesto prepustiti mladim, ambicioznim ljudima. I to se ovoga studenoga i dogodilo, Srba je zamijenio Popadić i za najbliže suradnike izabrao svoje prijatelje i kolege s kojima je nekada trenirao u Iktusu.

- Novi članovi ovoga predsjedništva bivši su veslači, ljudi koji su zajedno sa mnom odrasli u tom klubu. To je naša najtrofejnija veslačica Mirna Rajle Brođanac, zatim olimpijac Ivan Jukić, pa Danijel Ilić i Boris Čagalj, koji su moja generacija i danas uspješni ljudi, poduzetnici. Svakako možemo napraviti nešto bolje i odvesti klub na poziciju koju zaslužuje i kojoj pripada u hrvatskom veslanju - najavio je novi predsjednik "narančastih" s promenade.

Pred Popadićem i ekipom nije lagan posao, nije tajna da u Iktusu ima problema. Iz godine u godinu sve je manji broj djece u mlađim kategorijama, financijska sredstva se također smanjuju, a sezona je skupa. Recimo, u 2020. u klub se slilo 402.490,03 kune, a trenutačno na računu ima oko 32 tisuće kuna. Poslovanje je u plusu, ali ova COVID-19 godina je specifična, nije bilo previše natjecanja, pa nije bilo tih izdataka. No u normalnim okolnostima godišnji izdaci su mnogo veći od 400 tisuća kuna, pa će nova uprava morati raditi na dovođenju sponzora. Morat će se raditi s privlačenjem novih članova, zadržati postojeće u klubu te ulagati u "dragulje" kao što su braća Lončarić. Uz to, Iktus se bori sa "stambenim prostorom", njihov sadašnji dom na promenadi je Saponia kao vlasnik oglasila na prodaju.

- Krećemo u komunikaciju s Gradom Osijekom i Saponijom o tom prostoru. Nadamo se tijekom iduće godine najavi investicije u gradnju novog Veslačkog doma, čime bi se dugoročno riješilo ovo pitanje koje je bilo delikatno u vremenu koje je iza nas. Smatram da privremeno nemamo apsolutno nikakav problem i da ćemo do gradnje novog Veslačkog doma ostati na promenadi - dodao je Popadić.

U upravljačkim strukturama kluba novi su ljudi, a na trenersko mjesto vraća se Krešimir Ižaković. Njegova avantura u Turskoj odavno je završila, Iža se malo odmorio i vratio na mjesto trenera, odnosno kooridinatora za sve selekcije u Iktusu. No neće ponovno raditi s Lončarićima, jer oni nastavljaju pod paskom Jasminke Kraljević Čolić i zagrebačkog stručnjaka Nikole Bralića.

Ivana Liović
U klub se vratio i trener Krešimir Ižaković kao kordinator za sve selekcije
Oproštaj od Željka Betlehema
U četvrtak, 19. studenoga, nakon duge i teške bolesti u 61. godini umro je Željko Betlehem. Skupština Veslačkog kluba Iktus minutom šutnje odala mu je počast, a prigodnim riječima od tog dugogodišnjeg veslača, kasnije i trenera, oprostio se Daniel Srb. Betlehema je VK Iktus proglasio zaslužnim članom. Bio je među prvim Iktusovim juniorskim reprezentativcima bivše države te osvajač prve seniorske zlatne medalje u bivšoj Jugoslaviji. Betlehem je bio aktivan do posljednjega trenutka i svakodnevno je trenirao još od 1973. godine. U posljednje je vrijeme bio trener Davida Šaina.
Najčitanije iz rubrike