Novosti
ODALI POČAST

Benčić, Kekin i Glavašević u Vukovaru
Objavljeno 22. studenog, 2020.
Počast žrtvama stradalim u agresiji na Vukovar 1991. u nedjelju su polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u Vukovaru odali Sandra Benčić iz Političke platforme Možemo!, nezavisni zastupnik Bojan Glavašević i Ivana Kekin iz Nove ljevice. Vijenac su položili i svijeću upalili na mjestu masovne grobnice na Ovčari, iz koje je 1996. ekshumirano 200 ranjenika i civila odvedenih prethodno iz vukovarske bolnice i ubijenih na tom vukovarskom poljoprivrednom dobru. Među ekshumiranima iz masovne grobnice na Ovčari bio je i otac Bojana Glavaševića, ratni novinar Hrvatskog radija Vukovar Siniša Glavašević.

“Koliko god je meni to činiti strašno teško svake godine i dolaziti na ovo mjesto, utjehu smo moja obitelj i ja našli u činjenici da smo pronašli bar mog oca i djeda, a baku još uvijek tražimo. Želim s ovoga mjesta poručiti svim obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije da smo uz njih i njihove boli i da vrlo dobro znam kako im je; i da nikada nećemo odustati od potrage za našim najmilijima jer je to naša ljudska i moralna obveza”, izjavio je Bojan Glavašević.

Sandra Benčić rekla je kako je važno da ni jedan zločin ne ostane neistražen i da svaki počinitelj bude kažnjen.

“Postoji razlog zašto je ratni zločin jedno od rijetkih kaznenih djela koje nikada ne zastarijeva i koje se ne može abolirati. Razlog je taj što samo na istini i pravdi i na razrješenju zločina možemo graditi bolju budućnost. Pitanje rješavanja ratnih zločina je jedno od ključnih pitanja i uvjeta za stvaranje mira”, dodala Benčić. Ističe kako i kazne za ratni zločin moraju biti takve da ne vrijeđaju dostojanstvo žrtava. Ivana Kekin rekla je da je hrvatsko društvo dužno obiteljima žrtava osigurati svu skrb i potporu kako bi imali jednaku šansu za uspjeh u društvu kao i svi drugi.

”I zbog toga mislim da je vrlo važno da konačno kreće u saborsku proceduru Zakon o civilnim žrtvama rata i mi kao koalicija mislimo aktivno raditi na tom prijedlogu”, dodala je. H
Možda ste propustili...

RIJEKE PRAVDE U BELOM MANASTIRU

“Razlog iseljavanja je nepravda”

"SKANDAL KOJI DO SADA NIJE VIĐEN U KAMPANJI"

Anušić: Milanović stalno kršio Ustav

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja