Mozaik
NAJVEĆA INTERNETSKA DISKOGRAFSKA PLATFORMA

Bandcamp pokrenuo uslugu za prijenos koncerata uživo
Objavljeno 23. studenog, 2020.
Najveća nezavisna internetska diskografska platforma Bandcamp pokrenula je svoju najnoviju uslugu Bandcamp Live, koja uključuje prijenos nastupa uživo i mogućnost naplate ulaznica. Glazbenici ovim putem također mogu prodavati svoju glazbu i robu tijekom live prijenosa koji će biti na virtualnom stolu za prodaju, a nova usluga imat će i chat koji će transparentno prikazivati prodaju ostvarenu tijekom nastupa, prenosi glazbeni magazin NME.

Bandcamp Live namijenjen je glazbenicima, posebice nezavisnim, koji već mjesecima ne mogu nigdje nastupiti zbog nemogućnosti organiziranja nastupa te otkazivanja koncerata i festivala zbog pandemije koronavirusa. Obožavatelji će na ovaj način moći izravno podržati svoje omiljene glazbenike i pratiti njihov rad. Naime, usluga će ih automatski obavijestiti kada jedan od njihovih omiljenih izvođača ili bendova najavi nastup. Autori će moći samostalno odrediti cijenu ulaznice za određeni nastup, a iz Bandcampa obećavaju potpuno transparentne cijene, uz napomenu da će uzimati naknadu od 10 posto od prodaje ulaznica, ali i da će se, u skladu sa situacijom, odreći svog dijela naknade do 31. ožujka 2021. godine.

- Kada je pandemija eliminirala glavni izvor prihoda glazbenika, odmah smo počeli smišljati način kako pomoći njima i izdavačkim kućama jer bez njih ne bismo postojali ni mi. Bandcamp Live sljedeći je korak u nastojanju da pomognemo našoj zajednici da napreduje u ovo ludo vrijeme. Streaming nikada neće zamijeniti iskustvo nastupa uživo, ali vjerujemo da je ovo sljedeća najbolja stvar, koja će glazbenicima pružiti moćan alat za povezivanje sa svojim obožavateljima - izjavio je suosnivač i izvršni direktor Bandcampa Ethan Diamond.

Diamond je dodao da je Bandcamp već prikupio 35 milijuna dolara za glazbenike preko njihove inicijative Bandcamp Fridays, u sklopu koje se popularna glazbena platforma jedan dan mjesečno odriče svoga udjela u prihodima od prodaje. Pedro the Lion, Clap Your Hands Say Yeah i Cloud Nothings neki su od indie sastava koji su već najavili nastupe uživo na Bandcamp Live. D.Miklić
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

Najčitanije iz rubrike