Mozaik
SCORSESEOV “KILLERS OF THE FLOWER MOON”

DiCaprio inzistirao na izmjeni scenarija
Objavljeno 23. studenog, 2020.
Da nema pandemije koronavirusa, novi film velikog Martina Scorsesea "Killers of the Flower Moon" s Robertom De Nirom i Leonardom DiCaprijem u glavnim ulogama počeo bi se snimati u ožujku ove godine. Ljetos je objavljeno kako će snimanje početi u veljači 2021., no sada se oglasio scenarist filma Eric Roth, koji kaže kako će se ipak početi snimati u ožujku sljedeće godine, a razlog za novu odgodu njegov je sukob s DiCaprijem oko scenarija, prenosi IndieWire. Roth je u podcastu Script Notes izjavio kako je napisao scenarij vjeran istoimenom romanu Davida Granna, na kojem će se temeljiti film.

- Priča je to o Indijancima iz okruga Osage godine 1921., kada su najsiromašniji ljudi u Americi otkrili naftu na svojoj zemlji u Oklahomi. Svaki američki ubojica dolazi kako bi ubio njih 184 ne bi li se dokopao njihova novca, ali dolazi heroj s namjerom da im pomogne - približio je radnju filma Roth.

U njegovoj verziji scenarija DiCaprio je trebao glumiti tog heroja, agenta novoosnovanog FBI-a. Taj agent rješava seriju ubojstava Indijanaca. Međutim, prema pisanju The Hollywood Reportera, DiCaprio je zatražio da se scenarij prepravi tako da on dobije ulogu nećaka zloglasnog ubojice, kojeg glumi De Niro i koji je rastrgan između ljubavi prema svom ujaku i zla koje on čini.

- Leonardo i ja smo se svađali oko toga. Na kraju se dogodilo to da je u obzir uzeto pola njegovih argumenata i pola mojih - izjavio je Roth, inače dobitnik Oscara za najbolji adaptirani scenarij, za "Forrest Gump".

Međutim, svađa je dovela do toga da je kompanija Paramount Pictures, koja stoji iza filma, zaključila da zbog promjena scenarija prema DiCaprijevoj želji film više nije tako komercijalan, a predviđeni budžet filma iznosi 200 milijuna dolara. Stoga su obavijestili Ricka Yorna, dugogodišnjeg DiCaprijeva menadžera, da može naći neku drugu kompaniju koja bi producirala film. Naime, čelnici Paramounta mislili su da se neće naći kompanija koja bi preuzela produkciju tako skupog filma te da će nakon toga ona uvjeriti Scorsesea da se vrati prvotnoj, komercijalnijoj, verziji scenarija. Ipak, našla se kompanija koja je preuzela "Killers of the Flower Moon", a to je Apple, koji će time znatno ojačati svoju streaming platformu Apple TV+. D. Miklić
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike