TvObzor
NADREALIZAM - NOVI SINGL BANG BANGA

Nostalgično prisjećanje na trenutke provedene u klubovima
Objavljeno 21. studenog, 2020.

Novo normalno više nisu koncerti, klubovi, partijanje, plesanje, nego samo nostalgično prisjećanje na trenutke ne toliko udaljene od sadašnjosti, ali još dosta udaljene od budućnosti. "Nadrealizam" je potpuno nova pjesma popularne grupe Bang Bang, koja je odavno stvorila glazbeni bang, u studiju i na pozornici. Studio autora pjesme, Hrvoja Prskala (ZG zvuk), oduvijek je bio kreativno mjesto, u njemu često nastaju hitovi, a ova pjesma ima upravo takav potencijal.

"Danas slavimo, pa nazdravimo – jednu za ljubav, jednu za strast..." kažu riječi pjesme koja nas vraća u vremena kad smo uživali na koncertima, slavili, nazdravljali, za ljubav, za strast, za život. Ali kako je Bang Bang uvijek širio pozitivnu energiju, tako je i s novom pjesmom, kojom poziva publiku da ostane odgovorna i spremno dočeka staro normalno. A kako bi mnogima vratili pamćenje i podsjetili ih kako je to nekad bilo u klubu, bangovci su snimili spot - gdje drugdje nego u klubu, i to odmah nakon lockdowna i potresa u Zagrebu, kada je puno toga nagoviještalo da se polako vraćamo u neka bolja vremena. Spot potpisuje Ljubo Zdjelarević, pridruženi član benda, koji je kadrove prilagodio novom zvuku benda, i dalje žestokom pop-rocku, ali u jednom drukčijem smjeru nego što smo to naviknuli od njih.

 "Pjesmu smo snimali početkom svibnja i tad nam se činilo da je najgore iza nas i da je cijela ova situacija pri kraju. Naivno smo vjerovali da će brzo doći dan kada će u vijestima objaviti da je pandemiji došao kraj i da se od danas svi vraćamo u normalu. Imali smo i savršen plan kako ćemo proslaviti i baš na taj dan objaviti ovaj singl", rekla je Lara.

"I pogledaj gdje smo sad – pola godine poslije, još gora situacija, ali ipak smo odlučili objaviti pjesmu. Neki epovi naknadno opisuju određene događaje, fikcija predviđa stvari, a mi se samo nadamo da će se naš sadašnji ‘Nadrealizam‘ ipak jednog dana pretvoriti u realizam, za razliku od TBF-ova ‘Smaka svita‘", kaže Hrvoje.

Bang Bang ponosno korača prema novom studijskom albumu, nasljedniku Mol. 2 s kraja 2019. godine, nominiranog za Porina za najbolji pop-album. Nekako se čini kako će to biti pravi Dur. 3 album, naravno, ispunjen hitovima kao i prethodni albumi. "Nadrealizam" vrišti za pozornicom, a iskreno se nadamo da će pozornica ubrzo biti njegovo redovito mjesto boravka, baš kao nekada.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIKŠA SELMANI, GITARIST VALETUDA

Lijep je osjećaj kad kroz glazbu tiho sudjeluješ u nečijem životu

2

KRIMISERIJA “IME RUŽE” NA HRT-U

Ekranizacija glasovitog romana Umberta Eca

3

DOKUMENTARAC “DO GRLA U PLASTICI” NA HRT-U

Priča o jednoj od najvećih prijetnji u ljudskoj povijesti