Novosti
ODGOVARAJUĆI EPIDEMIOLOŠKI UVJETI

Milanović predlaže Plenkoviću da se VNS održi u zgradi Vlade
Objavljeno 21. studenog, 2020.

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je u subotu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Vladi RH.

Iz Ureda predsjednika poručili su i da im je, osim Ureda predsjednika RH, Vlade RH i eventualno Hrvatskog sabora, svaka druga lokacija neprihvatljiva.

"Premijer Plenković u petak je, po prvi puta, dao do znanja kako ne pristaje da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, u vili Weiss, zato što "smatra da je red" da on bude domaćin sjednice.

Iako predsjednik Milanović sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost od početka vidi kao državni posao, a ne transakcijski odnos, sa zadovoljstvom će prihvatiti želju predsjednika Vlade da bude "dobar domaćin" i doći na sjednicu VNS-a u Vladu RH", stoji u priopćenju.

Dalje su naveli i kako je - budući da je u Vladi RH, u prostoriji manjoj od one u vili Weisss, u petak održana i sjednica Vladinog Zdravstvenog savjeta na kojemu je bio veći broj sudionika - "Predsjednik Republike uvjeren kako su u Vladi RH osigurani i epidemiološki uvjeti za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, iako, 'nebitno je to', kao što jučer reče predsjednik Vlade".

Iz Ureda predsjednika RH u priopćenju su također istaknuli da, zbog važnosti Vijeća za nacionalnu sigurnost i specifičnosti rasprave, predsjednik Republike drži kako se sjednice trebaju održavati samo u Uredu predsjednika Republike ili Vladi RH, eventualno u Hrvatskom saboru, te da je svaka druga lokacija neprihvatljiva.

(Hina)

Možda ste propustili...

PADA BROJ OBOLJELIH, NASTAVAK IMUNIZACIJE

Dosad cijepljeno 46.000 ljudi, kreće docjepljivanje

POKUŠALI PREVARITI POLICIJU

Krivotvoreni testovi kod čak 45 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VLADA DOPUSTILA PRODAJU HRVATSKIM AUTOCESTAMA

Dravski pijesak prodan za gradnju ceste kroz Baranju

2

PREMINULA JEDNA COVID POZITIVNA OSOBA

U zadnja 24 sata 35 novopozitivnih osoba u OBŽ

3

IZ BANOVINE U SLAVONIJU

Petrinjke: Kuća će se obnoviti, važno je sačuvati život