Regija
PRIZNANJA SUGRAĐANIMA

Zaslužnim građanima uručene nagrade ''Moji Vinkovci''
Objavljeno 21. studenog, 2020.

VINKOVCI

Pod pokroviteljstvom  Grada Vinkovaca i tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija, a u organizaciji Građanskog društva “Moji Vinkovci”, održan je 167. društveni ugodnik i dodijeljene nagrade ''Moji Vinkovci'', u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Smisao je ove nagrade, koja se dodjeljuje 15. godinu zaredom, priznanje pojedincima koji nisu dobitnici gradskih, županijskih ili državnih nagrada (iako se i ovo pravilo ponekad prekrši), a kako bi se na simboličan način naglasio njihov dugogodišnji doprinos kulturi, medicini, obrtništvu i drugim područjima javnog djelovanja.

Odlukom uprave Građanskog društva "Moji Vinkovci" od 12. studenoga, nagradu su ove godine dobili: Ivan Križanac, akademski kipar (za izuzetan doprinos na području umjetnosti) , profesorica Helena Kuharić (za izuzetan doprinos na području humanitarnog rada), dr.med. Alojzija Trogrlić, psihijatrica  (za izuzetan doprinos na području medicine) , diplomirani inženjer Dragan Zakšek (za izuzetan doprinos na području poduzetništva)  te profesorica, doktorica znanosti Branka Zorc (za izuzetan doprinos na području znanosti).

Prema riječima Mirjane Pešec, predsjednice Građanskog društva ''Moji Vinkovci'' nagrađene su osobe koje su sanjale i ostvarile velike snove, osobe koje su svojim radom, kreativnošću i intelektualnom radoznalošću ostavile trajni pečat u zajednici.

- Malo koji grad se može pohvaliti s tako velikim brojem umjetnika, profesora, znanstvenika, liječnika te osoba koje se bave humanitarnim radom, kao što to mogu Vinkovci. Ove godine imamo dobitnike nagrada koji su davno zaslužili biti nagrađeni za sve ono što su učinili u svojim djelatnostima, rekla je Pešec.

Svi dobitnici nagrada zahvalili su se i rekli kako su radili na dobrobit svih građana Vinkovaca te kako se nadaju da će još mnogo pridonijeti svojim radom, samo da je dobrog zdravlja.

Dobitnicima su uručene povelje koje na sebi imaju motiv kola čime je simbolizirano zajedništvo i odljeve u bronci s motivom zgrade Brodske imovne općine, jednog od prepoznatljivih simbola Vinkovaca.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike