Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK BEZ TRENERA

Krivi “tajming” za rastanak od Kujundžića
Objavljeno 21. studenog, 2020.
Na klupi “brokera” splitski je stručnjak bio nešto manje od dvije rezultatski uspješne godine

Domagoj Kujundžić više nije trener košarkaša osječkog premijerligaša! Nakon nešto više od 22 mjeseca došlo je do neočekivanog i teško objašnjivog prekida suradnje.

Jasno je iz svega da je otkaz iniciralo čelništvo Vrijednosnica Osijek, jer samo večer prije sada već bivši trener odradio je dvoboj s Goricom u borbi za bodove. Nakon toga smo razgovarali o sljedećoj akciji, gostovanju kod Sonik Puntamike, te nastupajućim reprezentativnim obvezama. Podsjećamo, Kujundžić je dio stručnog stožera Hrvatske, a to će mu do daljnjega biti i jedina trenerska preokupacija.

Splitski stručnjak nije očekivao jučerašnje otpusno pismo, koje je šokiralo njega samog, ali i pratitelje košarkaških zbivanja u gradu na Dravi. Klub se oglasio kratkim priopćenjem, u kojem stoji: "KK Vrijednosnice Osijek i trener Domagoj Kujundžić prekinuli su suradnju zbog neslaganja s klupskim planovima i programima. Kujundžić je gotovo dvije godine uspješno vodio ‘‘brokere‘‘, ugradio u ekipu puno svog znanja i rada, te je sudjelovao i pomagao svojim savjetima u radu mlađih dobnih kategorija kluba. KK Vrijednosnice Osijek želi Domagoju Kujundžiću puno sreće i uspjeha u daljnjem radu."

Gotovo identično priopćenje iz kluba je izišlo početkom siječnja 2018., kada se također neočekivano zahvalilo na suradnji Vladimiru Krstiću, nakon čega je klupska vrhuška (predsjednik Alexander Hrkač i član uprave Ivan Mustapić) imenovala Kujundžića za nasljednika. U njegovu mandatu Vrijednosnice Osijek potpisuju peto mjesto u sezoni 2018./19, što je najbolji plasman uopće. Do prekida u koronaprvenstvu držalo se šesto mjesto, a u tekućoj su "brokeri" na učinku 4-6 i korak do prvog plasmana na završni trunir Kupa. Kadar s kojim trenutačno raspolaže je nikad jeftiniji i anonimniji, koji je pak pokazao da može ostvariti glavni cilj, a to je očuvanje elitnog statusa. Uz to, klub je je dobio A reprezentativca (Jordano). U vremenima koja nas okružuju teško je očekivati više. No oni koji vode klupsku politiku očito misle drugačije.

- Iznenađen sam klupskom odlukom, doista ne znam koji su razlozi. Možda ispada iz priopćenja da nisam imao kontrolu u svlačionici ili da ovako nećemo ispuniti glavni cilj, a to je ostanak u ligi. Zateklo me ovo, ali bez obzira na sve, pamtit ću ove dvije godine u Osijeku, ne samo na sportskom planu. Ovdje sam dobio prigodu, za što zahvaljujem Upravi. Mislim da sam opravdao povjerenje - rekao je na rastanku Domagoj Kujundžić, kojem nije bilo do puno priče, ali nije pritom sipao otrov nakon smjene, kojoj teško možemo pronaći uporišnu točku. Nije prvi put...

Nino Benčina
MANDIĆ NA KLUPI U ZADRU, PA STIŽE ŠARLIJA?
Dva dana nakon smjene trenera, Vrijednosnice Osijek igraju dvoboj 11. kola HT Premijer lige u Zadru. Tamo ih u nedjelju (18) čeka Sonik Puntamika, najugodnije iznenađenje, koja je kod kuće već slavila protiv Splita i Zadra. “Brokere” će privremeno voditi dosadašnji Kujundžićev pomoćnik Marko Mandić, koji će u istoj ulozi biti i dan poslije. U ponedjeljak (19), Osječani u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić gostuju kod zadarskog drugoligaša Diadore. Premijerni plasman na završni turnir tražit će se bez Antonia Jordana, koji s reprezentacijom ide u Tursku. Slijedeći tjedan mogli bi dobiti i novog čovjeka na klupi VROS-a, a njoj je navodno najbliži bivši reprezentativac Stipe Šarlija?
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike