Sport
ODBOJKAŠI(CE) IMAJU NOVE OBVEZE

Počinje Kup, Mursa ipak bez utakmice
Objavljeno 21. studenog, 2020.
Prema rasporedu, vikend pred nama donosi i start novog izdanja odbojkaškog državnog Kupa. Na programu su dvoboji osmine finala, u kojima sudjeluju i predstavnici Regije Istok, koja je zastupljena sa šest klubova.


Tri su aktivna sudionika Kupa Snježane Ušić za odbojkašice, koji traže svoju prigodu za proboj među osam najboljih. Na papiru najbolje izglede za proboj ima Enna Vukovar, koja u nedjelju (16) gostuje kod Sinja. Domaćin je član drugog po snazi razreda (u dosadašnjem dijelu sezone u Prvoj ligi su na učinku 3-1), ali superligaš s Dunava, koji je inače i dvostruki osvajač ovog natjecanja, jasno je, apsolutni je favorit. Radnu nedjelju ima i drugi klub iz Vukovarsko-srijemske županije, lider Prve B lige Istok. Vinkovci dva sata kasnije, u dvorani OŠ M. A. Reljković, dočekuju Rijeku CO, koja već po statusu ima prednost, ali vidjet ćemo mogu li Vinkovčanke namučiti sastav s Kvarnera. Želju za prolaskom dalje imaju i odbojkašice s Drave, koje će svoju obvezu odraditi u subotu na hrvatskom jugu. Osijek u 19 sati izlati na parket Gospinog polja, gdje ih čeka Dubrovnik, kojeg su prije nešto više od mjesec dana bez problema svladali u borbi za superligaške bodove.


- Tri boda smo osvojili na našem parketu, ovo je ipak drugo natjecanje i drukčije okolnosti, stoga jasno da o prethodnoj utakmici nećemo previše razmišljati. Naravno, učinit ćemo sve da konačan ishod bude isti - priželjkuje trener Osijeka, Tomo Paun. U ostalim susretima sastaju se: Dinamo - Kaštela i Olimpik - Poreč. Odgođeno je Veli Vrh - Marina Kaštela i Split - Brda, a već su igrali Nebo - Mladost (0:3).
Kod odbojkaša ždrijeb je donio gradski obračun između Željezničara i Mursa-Osijek, ali on će se odigrati 1. prosinca. “Mursaši” ipak nisu trebali imati slobodan vikend, koji su planirali iskoristiti za odradu superligaškog susreta iz 8. kola. Igrači Marija Tepperta su u subotu trebali u Sisak, ali u petak u ranovečernjim satima od domaćina je stigla "depeša" da se susret ponovo odgađa za neka bolja i zdravija vremena. Tako će Osječani imati dvotjednu stanku u finišu prvog dijela prvenstva.U Slavonskom Brodu (20) Marsonia igra susret osmine finala Kupa Hrvatske protiv Kitro Varaždina, a ostali parovi su: Mlaka - Ribola, Bibinje - Mladost, Zadar - Rijeka, Sheeft - Split. Slobodan je Sisak, a odgođeno je Rovinj - Centrometal. N. Benčina
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike