Regija
VELIKA VOLONTERSKA AKCIJA

Školski su park uredili mještani
Objavljeno 21. studenog, 2020.
Mame i učiteljice pripremile su i doručak, a LU Jelen ukusan ručak cijeloj vrijednoj ekipi
NOVA BUKOVICA

Članovi Školskog volonterskog kluba "Bukovačka dobra srca" s voditeljem vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem organizirali su lokalnu volontersku akciju pod nazivom "Operacija Park - moguća misija!". Uređenje školskog parka planirali su obaviti u nekoliko aktivnosti: uređivanje staze u parku, skidanje stare ograde i sadnja živice, sadnja ukrasnog bilja i uređivanje okoliša, recikliranje starih klupa i izrada novih…

U ovu hvalevrijednu akciju uključili su se brojni volonteri i donatori, pojedinci i udruge iz cijeloga mjesta – sadašnji i bivši učenici škole, djelatnici škole, roditelji učenika, Nogometni klub Zrinski, Lovačka udruga Jelen, Krojački obrt DE-MA Marijane Dujak, Udruga žena "Bukovica u srcu" i Općina Nova Bukovica.

– Za donacije zahvaljujemo i tvrtki Radlovac d.d. iz Orahovice kao i virovitičkoj Flori VTC d.o.o. Svatko je bio za nešto zadužen i cijeli posao odlično je odrađen, uz puno volje i ideja naš je park zasjao novim sjajem! – kaže ravnateljica škole Lareta Žubrinić.

Nogometaši NK Zrinski uklonili su staru ogradu ispred škole, tate iz Vijeća roditelja uz pomoćnike iz Slatine od drvenih paleta složili su nove klupe i stolove koje su mame, učiteljice i učenici bojali, a svi zajedno uređivali su stazu, kopali, grabljali, vozili i širili kamen kako bi školski park bio još ljepša vanjska učionica. A da bi se lakše radilo, mame volonterke i učiteljice pripremile su doručak, a Željko Rabotski iz LU-a Jelen pobrinuo se ukusan ručak cijeloj vrijednoj ekipi.

– Od srca zahvaljujemo svima koju su se uključili u akciju, jer lijepo je znati da još uvijek u ovom užurbanom svijetu postoje ljudi koji su spremni odvojiti malo vremena i pomoći svojoj zajednici! – ističe ravnateljica Žubrinić.

Ova je volonterska akcija nastala u sklopu projekta "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" na kojemu škola radi od 2019. godine u suradnji s Volonterskim centrom Osijek D-Kolektiv i Zakladom Slagalica iz Osijeka.

Petar Žarković
ZAHVALNICE SVIMA
Svi sudionici dobili su zahvalnice koje su izradili Luka Lovrečić iz 3. i Miriam Brzica iz 1. razreda, a posebnu pohvalu zaslužili su David Fuljek iz 8. r., Mateo Tandarić, Petar Kurtić, Marija i Kristijan Škrnički te Mihael Mandić iz 7. r., Hana Kribl iz 6. r., Carmen Bokorni, Leon Mandić i Dario Stojanović iz 5. r. Kristijan Škrnički, član novinarske skupine Cvrčak, akciju je opisao i popratio snimkama na web-stranici škole.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana