Osijek
KAMPANJA “DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA”

Barbarić: Na vrata Županijske razvojne agencije prvo pokucajte za EU projekt
Objavljeno 21. studenog, 2020.

U tijeku je informativno-edukativna kampanja “Dani otvorenih vrata EU projekata“ koja se ove godine održava virtualno. Organizira je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao dio šire kampanje Europske komisije pod nazivom “EU in My Region”, čija je svrha potaknuti građane Unije da se informiraju o brojnim projektima sufinanciranim sredstvima EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini te podižu kvalitetu života i pridonose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

U projekt je uključena i Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, pa je tako njezin ravnatelj Tomislav Barbarić u petak, putem komunikacijske platforme Zoom, predstavio EU projekt “Tehnička pomoć JU ŽRA OBŽ 2019 - 2023“. Podsjetio je kako je JU regionalni koordinator.

- To znači da smo mi prva vrata na kojoj većina ljudi kuca kada želi ići u smjeru europskih projekata, posebice što se tiče javnih institucija i javnih tijela s područja naše županije. Kada je konkretno u pitanju projekt “Tehnička pomoć”, potpisan je na razdoblje od pet godine i traje do 2023. godine, a vrijedan je 32 milijuna kuna. “Tehnička pomoć” mehanizam je EU-a gdje oni pokušavaju određenim financijskim alatima osnažiti organizacije koje znaju i mogu pomoći drugima da realiziraju europska sredstva. Mi smo kroz njega dobili sredstva kako bi naše usluge bile besplatne za druge korisnike. Dakle, mi ne naplaćujemo svoj rad, ne djelujemo kao konzultanti, nego pomažemo u realizaciji prije svega strateških i kapitalnih projekata na području županiije, a onda i svim drugim javnim tijelima pomažemo u pripremi i provedbi projekata. Također, radimo na osposobljavanju i edukaciji njihovih djelatnika u osnaživanju njihovih timova za kvalitetnije upravljanje eurospkim projektima - pojasnio je Barbarić.

Dario Kuštro
PODIZANJE KVALITETE ŽIVOTA
Nabrajajući strateške projekte koji su u realizaciji Barbarić je izdvojio Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, potom četiri projekta vezana uz realizaciju dvaju centara kompetentnosti za strukovne škole, gradnju novog Kliničkog bolničkog centra, revitalizaciju OLT-a, rekonstrukciju i proširenje Zračne luke. “To su sve projekti koji će u idućih tri do pet godina promijeniti i vizuru Osijeka, ali i podići kvalitetu života u OBŽ-u. Omogućit će se poduzetnicima lakši izlazak na tržište, lakši dolazak turistima”, nabraja Barbarić.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike