Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Uručeno devet lovnogospodarskih osnova za lovačka društva
Objavljeno 20. studenog, 2020.

VINKOVCI

Župan Božo Galić uručio je devet lovnogospodarskih osnova odobrenih od strane Vukovarsko-srijemske županije, a temeljem kojih će lovoovlaštenici gospodariti lovištima slijedećih 10 godina.

" Lovnogospodarske osnove su temeljni akt ili dokument kojima se regulira gospodarenje divljači, a koje su prošle cijelokupni strogi postupak odobravanja: od zaprimanja do pregleda i terenskog ispitivanja. Na predložene osnove su također ishođena rješenja o uvjetima zaštite prirode od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, rekao je Krunoslav Buhač, zamjenik Upravnog odjela za poljoprivredu  Vukovarsko-srijemske županije.

Prema riječima Tomislava Martinovića, stručne osobe Lovačkog društva ''Srndać'' Ilok ovo su dokumenti koji se odnose na gospodarenje divljači koja obitavaju u lovištima.
- To znači da svi moraju poštivati zakonske i podzakonske propise o lovstvu, a sve sukladno odobrenim osnovama. U tom postupku moraju se poštivati smjernice gospodarenja za preostali matični fond divljači. Smjernice za gospodarenje koje je propisala Županija moraju se poštovati, kako se ne bi narušio matični fond divljači.", rekao je Martinović.

Lovnogospodarske osnove  su uručene lovačkim društvima: "Sokol" Nuštar, "Fazan" Lipovac, "Fazan" Negoslavci, "Lovac" Markušica, "Fazan" Orolik, "Srndać" Ilok, "Jelen" Mirkovci, "Borinci" Jarmina i "Jelen" Ostrovo.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike