Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA POTPUNO NADIGRALE GOŠĆE IZ SPLITA

S ovakvim izdanjem Osječanke su potvrdile da pripadaju u vrh
Objavljeno 20. studenog, 2020.

Rukometašice Osijeka u pretposljednjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici prikazale su svoje najbolje izdanje. O tome dovoljno govori i sam rezultat protiv Splita 2010 (33:23), koji je u Zrinjevcu bio bez ikakvih izgleda za bodove.


Zaigrale su igračice Jasmina Mrkonje od prve minute čvrsto i agresivno, bez mnogo propusta u obrani, dok je napad išao prilično tečno, s raznovrsnim rješenjima. Nakon što su se Osječanke rano odvojile na tri razlike, presudnu razliku stvorile su u posljednjih sedam minuta prvoga poluvremena tijekom kojih su gošće ostavile bez pogotka te serijom 5-0 otišle na odmor s, pokazalo se, nedostižnih sedam razlike (17:10). Iako je prva polovina drugog poluvremena donijela veći broj tehničkih pogrešaka Osječanki, to ipak nije ugrozilo njihovo drugo domaće slavlje. Splićanke su se najviše približile na četiri pogotka zaostatka (20:16), dok je ostalo vrijeme razlika u korist Osijeka bila između pet i sedam golova. To je u posljednjim minutama utakmice naraslo i na najvećih "plus deset", pa je jasno kako je bilo primjetno zadovoljstvo u domaćim redovima.


- Prvo poluvrijeme bilo je dosta dobro, vodile smo od prve minute i kroz cijelu utakmicu nastavile u istom ritmu te na kraju završile s deset razlike. Stvarno smo dobro igrale obranu, bile smo složne, zatvarale ako bi neka od suparničkih igračica prošla. Igrale smo jedna za drugu, a dobre obrane vratarki omogućile su nam i nekoliko laganih pogodaka iz kontranapada. Konačno smo dobile jednu utakmicu bez mnogo stresa. Sljedeću subotu dočekujemo Sinj u zaostaloj utakmici, nadamo se da ćemo i tada pobijediti, i tako lijepo zaključiti ovaj prvi dio sezone - rekla je lijevo krilo Petra Frančić, koja je postigla pet pogodaka za domaću ekipu.


Osječke su vratarke još jednom dale značajan doprinos, ukupno su skupile 16 obrana, od čega Katarina Borac 12.


- Odigrale smo odlične, baš se vidjelo od prve minute da smo krenule ozbiljno, da nas je zanimala samo pobjeda, pa i što uvjerljivija ako je to moguće. Zadovoljna sam i svojom igrom, ovo je druga uzastopna utakmica u kojoj imam lijep broj obrana, vidim kod sebe neki kontinuitet i naravno da mi je drago zbog toga. Što se naše igre tiče, stvarno smo bile borbene, dale sve od sebe, od prve do zadnje igračice, što na kraju pokazuje i sam rezultat - rekla je Borac, posebice istaknuvši odličnu obranu u prvih 30 minuta.
- Stvarno smo dobro odradile taj dio, fino smo ih i iskontrirale nakon nekih naših obrana, i tu smo stvorile razliku koju smo držale do samog kraja, ne dopustivši im ozbiljnije približavanje. Nismo pale u posljednji minutama, kao što smo znale u nekim drugim utakmicama. Još imamo taj zaostali dvoboj sa Sinjom, veselim se toj utakmici. U pozitivnom smo nizu, igramo na domaćem terenu i vjerujem da ćemo uz igru kao protiv Splićanki i ta utakmica ići kako želimo, do nove naše pobjede - zaključila je osječka vratarka.

Goran Roguljić
Petra Frančić

lijevo krilo ŽRK Osijek

- Konačno smo dobile jednu utakmicu bez mnogo stresa. Sljedeću subotu dočekujemo Sinj u zaostaloj utakmici, nadamo se da ćemo i tada pobijediti i tako lijepo zaključiti ovaj prvi dio sezone.
REZULTATI 9. KOLA
Bjelovar - Sesvete 32:23, 1234 Virovitica - Podravka Vegeta 23:49, Dalmatinka - Murvica 31:27, Koka - Lokomotiva 23:37, Osijek - Split 2010 33:23, Sinj - Dugo Selo ‘55 20:35, Umag - Zrinski (odgođeno).
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike