Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

"Brokeri" nisu imali odgovor na tricaški raspoložene goste
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Osječki su košarkaši odradili i zaostali dvoboj 7. kola HT Premijer lige protiv Gorice na parketu svog Gradskog vrta. Gosti su prekinuli uspješan niz Vrijednosnica Osijek, koje su nakon tri pobjede doživjele poraz, šesti u dosadašnjem dijelu sezone. Ostaju i dalje na četiri pobjede nakon deset odigranih rundi.


Nije počelo loše za "brokere", koji su od samog starta djelovali raspucano. Pet trica sijevnulo je već u ranoj fazi dvoboja, Frye je ubacio 12 poena, pa ne čudi da je u 7. minuti prednost domaćina iznosila 19:11. To je natjeralo gostujućeg trenera Sesara da pozove minutu odmora, nakon koje su se razgoropadili i njegovi igrači. Ulazak Kovačevića i Uljarevića donio je željeni impuls i već do kraja prve dionice Goričani su preuzeli vodstvo. Drugu četvrtinu otvorili su s četiri ubačene trice, ubojit je bio Kovačević, koji je zabio pet iz šest pokušaja, a do odlaska na odmor gostujući je sastav trice gađao 10-14. Nije ni domaćin bio loš izvan linije 6,75 ušlo je sedam od 11 lopti, ali nakon 20 minuta semafor je pokazivao 47:59. U prethodnim utakmicama dobar šut držao je Osječane u igri, ali da bi se dobila Goricu ipak je trebalo imati više aduta u rukavu.


U nastavku ih nije bilo, a prije svega je trebalo popraviti defenzivni dio kako bi se što duže moglo parirati. Ali, domaćin je djelovao na parketu umorno, bez energije koja ih je krasila u pobjedničkoj seriji. Gosti su sve držali pod kontrolom. Do 23. minute domaćin je još imao jednoznamenkasti zaostatak (54:61), ali samo dvije minute kasnije suparnik se ponovo znatnije odlijepio. U posljednjih deset minuta ušlo se sa 65:80, a u 35. minuti je i najvećih 71:92. Drugo poluvrijeme Goričani nisu forsirali šut za tri poena (na kraju je on iznosio i dalje impersivnih 18-32), a goste je u tom razdobolju nosio Baković, koji je nakon dva poena u prvom dijelu u nastavku dodao još 19. Osječani su najboljeg čovjeka imali u Amerikancu, Frye je zaključio susret s 25 poena (pet trica) i šest dodavanja, ali i pet izgubljenih lopti. Paić je zabio 17, a Jotrdano dva manje, prije nego što ih je Kujundžić povukao s parketa i dao malo više minuta nego obično Filipoviću, Vedrišu i Špeharu. Rotacija Goričana ipak je mnogo šira i kvalitetnija, stoga ne čudi da su gosti otišli preko "stotke".

Pred Vrijednosnicama Osijek sada je zanimljiv zadarski vikend. U nedjelju ih čeka dvoboj redovitog 11. kola protiv Sonik Puntamike, a dan poslije traži se prigoda za premijerni plasman na završni turnir Kupa Krešimir Ćosić. Brokeri će u ponedjeljak za prolaz morati slaviti kod drugoligaša Diadore, a taj će dvoboj u ulozi glavnog trenera voditi Marko Mandić. Domagoj Kujundić s reprezentacijom odlazi na kvalifikacijske oglede u Tursku, a s njim u društvu je i Antonio Jordano, koji je odličnim partijama zaslužio izbornikov poziv. N. Benčina
VRIJEDNOSNICE OSIJEK 86

GORICA 106

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja: Suci: Jovović, Katić i Kovačević.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Jordano 15 (3-4), Filipović 1 (1-2), Kujundžić8, Frye 25 (2-2), Špehar, Porobić 1 (1-2), Vedriš, Jelavić, Topolović 11 (5-6), Lakić 8 (2-4), Paić 17(8-8).

GORICA: I. Majcunić 11 (3-3), Kalajžić 9 (4-5), Mašić 2, Savić, Batur 4, Mazalin 11 (5-8), Uljarević 9 (1-2),Kovačević 25 (2-3), Ljubičić 5 (1-2), h. Majcunić, Baković 21 (0-1), Kapusta 9.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 25:28, 22:31, 18:21, 21:26
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike