Regija
INVESTICIJE U SELIMA

Sanitarni čvorovi, domovi, parkinzi...
Objavljeno 19. studenog, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Nakon gotovo pet mjeseci završena je gradnja sanitarnih čvorova u Društvenom domu u Svetom Đurđu. Početkom svibnja počela je gradnja muškog i ženskog sanitarnog čvora te za osobe s invaliditetom. Radove je izveo Sabax, obrt za građevinske usluge Donji Miholjac, a financirao Grad Donji Miholjac. Vrijednost radova iznosila je 439.219 kuna. U okviru uređenja doma postavljen je i novi krov na dijelu zgrade koji je je bio pokriven salonit pločama. Modernizacija doma bit će nastavljena i sljedeće godine. U planu je uređenje unutrašnjosti te pročelja.

U Svetom Đurđu uskoro slijedi postavljanje LED javne rasvjete u cijelom naselju u vrijednosti od 383.880 kuna. Sredstva je osigurao Grad Donji Miholjac, a radovi bi, kaže gradonačelnik Goran Aladić, trebali biti gotovi za dva tjedna. Sljedećih dana trebala bi početi i gradnja parkirališta kod Dječjeg vrtića Pinokio, a još do kraja godine očekuje se početak radova na rekonstrukciji pješačkih staza u Donjem Miholjcu te u naseljima Radikovci, Miholjački Poreč i Golinci. Za taj kompletan projekt u gradskom proračunu osigurano je 575.000 kuna. Do kraja godine trebala bi početi dogradnja ribičkog doma u Podgajcima Podravskim, gdje je planirana i gradnja parkirališta. Procijenjena vrijednost te dvije investicije iznosi 400.000 kuna.

Uz navedene projekte, u Rakitovici završava prva faza rekonstrukcije Društvenog doma. U sklopu ugovorenih radova vrijednih 819.089 kuna, promijenjeni su krov i stolarija na zgradi doma i popratnih prostorija te je u tijeku uređenje glavne dvorane. Uz spušteni strop, obavit će se soboslikarski i podopolagački radovi, a promijenit će se i elektroinstalacije. Rekonstrukcijom doma osigurat će se primjeren prostor za provedbu različitih događanja.

Također, osigurat će se uvjeti za rad mjesnih udruga, KUD-a "Josip Čoklić", Udruge mladih Petel, DVD-a i NK Sokol. S.F.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike