Osijek
EWOB: TJEDAN PODUZETNIŠTVA

Poduzetnici studentima: Ne odustajte od snova!
Objavljeno 20. studenog, 2020.

Ovogodišnja je tema Globalnog tjedna poduzetništva, koji se 13. godinu zaredom, od 19. do 20. studenoga, održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u organizaciji Studentske udruge Poduzetnici bez granica (EWoB), jedne od najaktivnijih udruga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, "Poduzetništvo – temelj razvoja boljeg društva".

Globalni tjedan poduzetništva (Global Entrepreneurship Week) obilježava se svake godine u studenome te poziva mlade da se pridruže rastućem pokretu poduzetnika koji traže nove ideje i bolje načine za razvoj posla. Tako i ove godine posjetitelji imaju priliku čuti razne stručne predavače iz različitih sektora, kao što su obiteljska, mikro i lokalna poduzeća.

- Predavanja su namijenjena svima, ponajprije studentima, ali i srednjoškolcima. Osim teorijskog znanja koje usvajaju na fakultetu, jednako su važni i praktični primjeri iz svijeta poduzetništva - kazala je voditeljica ovog projekta Jelena Vuković.

Dodaje da su za ulazak u poduzetničke vode najvažniji ambicioznost, inovativnost i proaktivnost, ono što studenti možda neće naučiti na fakultetu, ali bi zato mogli kroz praktične primjere 15 predavača koji će im tijekom dva dana prenijeti svoja iskustva.

Jedan od njih u četvrtak je bio Marko Tandarić iz zanatske pivovare Mali div, nastale iz zajedničke ljubavi prema pivu njega i njegove obitelji. Za mlade koji ulaze ili žele ući u svijet poduzetništva imao je samo jednu, ali ključnu poruku.

- Ako vjerujete u ono što radite, ako je to vaš san, nemojte odustati! Naići ćete na puno prepreka koje će vas mnogo puta obeshrabriti, ali nemojte odustati, imajte snage i ustrajte, jer u konačnici, ako ćete raditi ono što volite, svi će problemi nestati. Ujutro kada se probudite, probudit ćete se nasmijani, znajući da radite ono što volite - kazao je Tandarić.

Ivan Alilović
PETNAEST PODUZETNIČKIH PRIČA
Uz Marka Tandarića iz obiteljskog poduzeća Mali div, gosti predavači u četvrtak bili su Dinko Pešić (Zlatna greda), Boris Rauš (Bamboo lab), Darko Plavac i Stipe Šabić (Magical book lab), Kristina Kotromanović (Villa Mons Aureus), Anja i Nikolina Kvesić (Desiinia), Ferdo Kraljević (Ferivi) i Mirela Alpeza (CEPOR). Petak je, s početkom u 11 sati, rezerviran za Martinu Završki (Špajz), Luciju Vučak (PuellaLu), Mateja Pleškova (Future Vision), Laru Iličin (Fitwithoutguilt), Hanu Hadžiavdagić (OpetNajljepša), Luciju Šarić (Venus) i Deu Pavić (Yolobook), kojom će zaključiti ovogodišnji Globalni tjedan poduzetništva.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike