Crna kronika
UHVATIO IH MRAK PA OSTALE ZAROBLJENE NA OBALI KOD UŠĆA DRAVE U DUNAV

Majku i dvije kćeri spasili pripadnici osječkog HGSS-a
Objavljeno 19. studenog, 2020.

Majku i dvije kćeri spasili su pripadnici HGSS Stanice Osijek u srijedu u kasnim poslijepodnevnim satima. Ženu i njezine dvije mlade kćeri u šetnji je zatekao mrak. Vratiti se nisu mogle putem kojim su došle, a nisu mogle ni naprijed jer su naišle na riječni rukavac koji nisu mogle priječi.

Išle su prošetati, ali dan je kraći i brzo je pao mrak, a problem je bila i poplavnost terena. Naime, staza kojom su se kretale obilježena je markacijama, ali zbog promjenjivog vodostaja Drave i Dunava zna poplaviti, što se u četvrtak i dogodilo.

Osječki HGSS-ovci dobili su poziv u pomoć oko 18 sati, baš kada su završavali s pripremama, odnosno vježbama za spašavateljski ispit koje neke od njih očekuje u četvrtak. Dojava je bila da su se osobe izgubile na području Mišinog brda kod Aljmaša.

- Dobili smo broj telefona od jedne osobe i krenuli na teren. Saznali smo da s radi o majci i dvije kćeri i da se nalaze na teško pristupačnom terenu, u blizini ušća Drave u Dunav. Žena nam je rekla da su na obali jednog riječnog rukavca i da ga ne mogu prijeći. Zamolili smo da pošalju lokaciju putem mobitela što je majka napravila i to nam je jako olakšalo posao. U međuvremenu smo se našli s policajcima iz Dalja i jedan od njih je stalno bio s nama. Došli smo od strane Bijelog Brda vozilima dokle god smo mogli, pa smo se potom spustili kroz šumu do izgubljenih osoba. Pronašli smo nekakva debla i improvizirali prijelaz te smo osobe prebacili preko rukavca. Željeli bi pohvaliti majku koja je bila iznimno prisebna i opet se pokazalo kako je važno znati poslati svoju lokaciju mobitela - kažu nam iz HGSS Stanice Osijek. Kako dalje dodaju, lokaciju s mobitela vrlo je lako poslati putem Vibera, Whatsapp-a i Google maps-a.
Iz osječkog HGSS-a upozoravaju građane da, ako planiraju negdje ići, dobro je proučiti kako poslati nekome svoju lokaciju. Međutim, ako to netko i ne zna, HGSS-ovci će mu to objasniti kada se čuju s njima. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike