Novosti
POTPREDSJEDNIK VLADE RH ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI I LJUDSKA PRAVA

Milošević: U Vukovaru sam s dubokim osjećajem poštovanja prema nevinim žrtvama
Objavljeno 18. studenog, 2020.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade RH za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević u srijedu je, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na svom Facebooku izrazio žaljenje zbog vukovarske tragedije i izrazio duboko poštovanje prema Vukovaru i svim nevinim žrtvama.

Svojim dolaskom u Vukovar, danas i jučer, želio sam se pokloniti svim žrtvama Vukovara i poslati poruku pomirenja, poruku tolerancije i izraziti želju za uspostavom dijaloga na lokalnom nivou, objavio je Milošević na Facebooku. Izrazio je i dubok osjećaj poštovanja prema Vukovaru, njegovim stanovnicima i svim nevinim žrtvama, uz žaljenje zbog svega što je rat učinio međuljudskim i međunacionalnim odnosima u tom gradu.Govorio sam ovo ljeto kako smatram da su poštovanje i empatija prema svim žrtvama pretpostavka pomirenja i prestanka mržnje, naveo je potpredsjednik Vlade Milošević.

"Kao građanin Republike Hrvatske srpske nacionalnosti i kao potpredsjednik Vlade RH ne mogu pronaći dovoljno snažne riječi da izrazim žaljenje zbog onoga što se dogodilo Vukovaru jer od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice, poznate i nepoznate, i sva patnja ljudi koji su izgubili svoje živote, svoje bližnje, svoje domove", dodao je.

Od svake njegove riječi, kako je napisao, glasnija je mučna tišina koju osjeća kad posjeti masovnu grobnicu Ovčaru gdje je počinjen svakom čovjeku teško shvatljiv zločin. Milošević je izrazio i žaljenje zbog činjenice da nakon 30 godina od vukovarske tragedije brojni Vukovarci i Vukovarke ne mogu pronaći svoje bližnje i mir.

"Vjerujem da Hrvatska danas, kao moderna republika, demokratska i europska zemlja može i mora smoći snage i pronaći načina da stvori preduvjete za uspješno zacjeljivanje rana svih žitelja grada, građana svih nacionalnosti, kao zalog za izgradnju mjesta kvalitetnog življenja i perspektivne budućnosti", napisao je potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević u srijedu je, na Dan sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, sudjelovao s hrvatskim državnim vrhom u Koloni sjećanja u Vukovaru.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike