Sport
KAPETAN OSIJEKA MILE ŠKORIĆ

Kad čuvaš Ronalda nemaš nimalo mira, ali je sjajno iskustvo
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Kapetan Osijeka od Zlatka Dalića dobio je najteži zadatak - paziti na Ronalda posebno u prekidima

Luda su četiri dana iza kapetana Osijeka Mileta Škorića. Još u subotu je predvodio svoje suigrače u rutinskoj pobjedi nad Kurilovcem u osmini finala hrvatskog Kupa, a onda je dan poslije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić akitivirao pretpoziv, pa se Škorić ekspresno priključio Vatrenima za susret protiv Portugala u Splitu.



Upao u povijest

I nije Mile u tom susretu imao nekakvu sporednu ulogu, nego je u paru s Dejanom Lovrenom činio stoperski tandem od starta utakmice na Poljudu. Time je ušao i u povijesne knjige kao prvi igrač koji je kao član NK Osijek pronašao svoje mjesto u početnoj postavi hrvatske reprezentacije u službenoj utakmici. Kako bi kompletan doživljaj bio još veći, Škorić je imao zadaću čuvati zajedno s Lovrenom ni manje ni više nego jednog od najboljih igrača današnjice Cristiana Ronalda.


- Otkako sam se oporavio od koronavirusa, sve mi se događa filmskom brzinom. Još sam u subotu igrao protiv trećeligaša, nakon tog susreta počeo sam razmišljati o Dinamu, a onda sam sjeo u automobil i krenuo u Split pridružiti se reprezentaciji. Povrh svega dobio sam zadatak čuvati Ronalda na prekidima, što nije nimalo ugodan zadatak s obzirom na njegovu snagu i skočnost. No mislim kako sam posao obavio dobro. Bilo je dosta pozitivnih komentara na račun moje igre, što me čini zadovoljnim. Čuo sam i taj podatak kako sam postao prvi igrač koji je kao član Osijeka počeo jednu službenu utakmicu za reprezentaciju. Ponosan sam na to, a nadam se kako će ih nakon mene biti još - u dahu je, očito prepuno dojmova, ispričao Mile Škorić.


Jasno, zanimljivo je čuti kako je bilo igrati protiv Ronalda.


- Ah, kako? Zar treba objašnjavati kako je parirati čovjeku koji je pet puta nagrađen Zlatnom loptom. Ne znam što bih mogao reći o njegovim igračkim kvalitetama što već nije poznato. Nije lako s njim na travnjaku, doslovno nemate sekunde mira. Uglavnom, bilo je to za mene sjajno iskustvo. To više što sam odigrao dobru utakmicu iako ne možemo biti zadovoljni konačnim ishodom.


Hrvatska je poražena, ali je u konačnici cilj ostvarila. Iako na "mala vrata", ostala je u elitnom društvu Lige nacija.


- Nismo zaslužili poraz, ali sreća nam baš nije bila saveznik. Primili smo nespretne pogotke, dva nam je zabio čovjek koji nikada nije bio strijelac. Rogovo isključenje je okrenulo utakmicu jer igrati protiv takve vrhunske momčadi kakva je Portugal 40-ak minuta s čovjekom manje je čisti pakao. Opet, dobro smo se nosili i žao mi je što rezultat na kraju nije bio bolji za nas, ali malu utjehu možemo pronaći u tome, što smo ipak izborili ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.
Novi izazov

Ludi tempo u kojem živi Osijekov kapetan posljednjih desetak dana nastavlja se u subotu, kada je na rasporedu derbi HT Prve HNL protiv Dinama. S obzirom na činjenicu da je nedavno prebolio koronu te nakon toga upao u gust promet odigravanja utakmica, u kakvom će stanju dočekati derbi?


- U dobrom.Ne osjećam nikakav umor, zdrav sam, a do subote ću se stići rekuperirati. Istina je kako sam u pojačanom ritmu odigravanja utakmica nakon izlaska iz samoizolacije, ali ne smeti mi to jer sam brzo uhvatio potreban natjecateljski ritam.


Dobra igra protiv Portugala može ga samo napuniti dodatnim samopouzdanje uoči važnog okršaja s Dinamom, u kojem će Osijek imati priliku primaknuti se lideru na samo tri boda.
- Važna je to utakmica, ali neće biti presudna za naš konačni plasman. Naravno, bilo bi sjajno kada bismo pobijedili Dinamo. U dobroj smo formi i očekujem kako će taj susret u cijelosti opravdati epitet derbija - zaključio je Mile Škorić, kapetan NK Osijek.


Dalibor Keler
JUGOVIĆ IPAK OTPADA ZA DINAMO
Iskusni veznjak bijelo-plavih Vedran Jugović ipak neće konkurirati za momčad protiv Dinama. Ozljeda trbušnog zida još nije izliječena, pa on nije uopće trenirao s momčadi ovoga tjedna. No, zato se treninzima priključio Ante Erceg, pa će trener Nenad Bjelica ipak imati širi izbor ljudi na krilnim pozicijama.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike